Novice

Spremljajte naše novice
16. december 2019

Gostujoče predavanje dr. Svitlane Buko

Januarja bo pri predmetu Jezik stroke in evropska dimenzija – angleščina webinar gostujoče predavateljice dr. Svitlane Buko.

Dr. Buko je gostujoče predavanje za študente DOBA Fakultete, ki je danes vodilni ponudnik celovitega online izobraževanja v Sloveniji in tudi prejemnica kar dveh mednarodnih akreditacij za online študij, naslovila »Ključne kompetence za delovanje v različnih kulturah: regionalna raziskava in praktični primeri«. Predstavila bo glavne trende na medkulturnem trgu dela. Opisala bo, kako mehke veščine »ljudi in kulture« vplivajo na splošno dojemanje globalne komunikacije na različnih področjih – od poslovnega sveta do izobraževanja, od javnega sektorja do medijev. Webinar bo temeljil na pregledu glavnih poročil o človeških virih (npr. Svetovni gospodarski forum), praktičnih raziskovalnih instrumentih za vsakodnevno uporabo pri medkulturnem komuniciranju in dejanskih primerih iz regije – Slovenije, Srbije, Avstrije in Italije.

Dr. Buko: »Naš cilj je predstaviti trenutne trende ter študentom posredovati uporabna komunikacijska orodja in prakse s pomočjo primerov medkulturnega menedžmenta in komunikacije v regiji.«

Svitlana Buko za študente DOBA Fakultete pripravila gostujoče predavanje.Dr. Svitlana Buko je sociologinja in se ukvarja z medkulturnostjo. Rojena je v Sankt Peterburgu (Rusija), delala in živela je v 6 državah. Njene doktorske raziskave so temeljile na petletnem medkulturnem delovanju v mednarodnih razvojnih organizacijah: Citizens Development Corps (CDC), American Councils (ACCELS), International Research and Exchanges Board (IREX), in Združeni narodni (UN). Je članica SIETAR (Society of International Education, Training and Research) in ILA (International Leadership Association). Trenutno prebiva v obmejnem mestu Nova Gorica (Slovenija) - Gorica (Italija) ter dela na medkulturnih čezmejnih raziskavah podjetništva in inovacij: italijansko-slovensko-avstrijska študija primera.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli