Novice

Spremljajte naše novice
22. februar 2022

Gostujoče predavanje: Odnos do zasebnega kapitala v Sloveniji


Pri predmetu Podjetništvo in kultura podjetja 15. 3. 2022 gostimo mag. Sonjo Šmuc, ki bo predstavila SBC in govorila o odnosu do zasebnega kapitala v Sloveniji.

Sonja Šmuc je že vso kariero predana podpori slovenskega gospodarstva. V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov jo navdihuje sodelovanje z najboljšimi slovenskimi podjetniki, ki kljub podjetništvu nenaklonjenemu okolju dnevno dokazujejo, kako veliko inovativnosti, zagnanosti in iznajdljivosti je v Sloveniji.

Magistrirala je iz podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, usposabljala pa se je tudi na kalifornijski univerzi Stanford, dunajski Wirtschaftsuniversität in na IEDC - Poslovni šoli Bled.

Kariero je začela v založništvu kot gospodarska novinarka in urednica, med drugim revije Manager, ki je še edina živa edicija iz portfelja nekdanjih GV Revij. Pred prihodom na SBC – Klub slovenskih podjetnikov je kot generalna direktorica vodila in sanirala Gospodarsko zbornico Slovenije, še pred tem pa je 12 let uspešno vodila Združenje Manager s poudarkom na razvoju voditeljstva in managementa. Je članica Strateškega sveta RS za digitalizacijo in častna konzulka Islandije.

Napisala je več kot 700 člankov, povezanih s podjetništvom, managementom in vodenjem. Je soavtorica knjige o obvladovanju izvoznih tveganj (1997) in soprejemnica bronaste nagrade za inovativnost v založništvu (2006, GZS). Je tudi prejemnica priznanja Artemida 2018, ki ga podeljuje Združenje Manager ženskam na vodilnih mestih.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli