Novice

Spremljajte naše novice
19. februar 2020

Gostujoče predavanje Petre Štampar o socialnih predstavah in njihovih funkcijah

Pri predmetu Osnove človekovega razvoja v socialnem okolju bomo gostili mag. Petro Štampar, univ. dipl. psih., ki bo predavala o socialnih predstavah in njihovih funkcijah.

V predavanju z naslovom 'Socialne predstave in njihova funkcija pri delovanju socialnih skupin' bo mag. Štampar študentom pojasnila, da je vsak posameznik socialno bitje in v tem smislu eksistenčno odvisen od socialnega okolja. Pojasnila jim bo, da fokus ni na posamezniku, temveč na socialni skupini - ožjem in širšem socialnem okolju - v primeru delovnega okolja je to delovna organizacija, kjer obstaja neka socialna resničnost, in jih opozorila na vidik socialne skupine, organizacijske kulture oziroma procese socialnega vplivanja, ki smo jim vsi, ne glede na to, ali želimo ali ne, bolj ali manj podvrženi - socialne predstave nas definirajo, jih sooblikujemo in živimo.

Petra Štampar, gostujoče predavanje na DOBA Fakulteti.O predavateljici

Mag. Štampar je psihologinja, magistrica znanosti iz področja socialne psihologije - zaposlena kot rehabilitacijske svetovalka in vodja tima zaposlitvene rehabilitacije v podjetju Centerkontura d.o.o. v Ljubljani.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli