Novice

Spremljajte naše novice
14. november 2022

Gostujoče predavanje strokovnjakinje za kvaliteto v izobraževanju

Na webinarju, ki je potekal 7. 11. 2022, v okviru predmeta Menedžment kvalitete v izobraževanju je Sanja Brajković študentom predstavila pomen ravnateljevega vodenja vrtca, šole za razvoj kakovosti, teorije vodenja in pomen vodenja za inkluzivno šolsko kulturo. Predstavljene koncepte je umestila v kontekst sistema in prakse ugotavljanja in zagotavljanja kakovost v izobraževanju v Republiki Hrvaški.

Sanja Brajković je po izobrazbi psihologinja, od leta 2003 je delala na Odprti ljudski univerzi »Korak po korak«, od leta 2022 pa dela v Network of Education Policy Centres (NEPC) v Zagrebu (Hrvaška).

Usmerjena je na razvoj kakovosti dela v vzgojno-izobraževalnih institucijah ter na nudenje podpore otrokom iz ranljivih skupin. Je pedagoginja za uporabo pristopa, usmerjenega na otroka v vrtcih in šolah. Posebej jo zanimajo profesionalne učne skupnosti, formativno spremljanje in vrednotenje ter izobraževanje za družbeno pravičnost. Sodelovala je pri delu delovnih skupin za razvoj mednarodnih standardov kakovosti dela vzgojiteljev in učiteljev (ISSA), za razvoj inštrumentov in priročnika za samovrednotenje osnovnih šol in za zunanje vrednotenje šol (NCVVO) ter za pripravo predloga Okvira za vrednotenje procesa in učnih izidov v osnovnošolski in srednješolski vzgoji in izobraževanju v okviru Celovite kurikularne reforme. Je avtorica nekaj priročnikov in brošur ter vrste strokovnih člankov, namenjenih delavcem v vzgoji in izobraževanju.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli