Novice

Spremljajte naše novice
30. januar 2018

Magistrski študenti online študija o družbeni odgovornosti znanih slovenskih podjetij

NLB, Lek, Krka, Petrol, Telekom, Gorenje, Kolektor … so tokrat pod drobnogledom naših magistrskih študentov online študija, ki so proučili njihova letna poročila o družbeni odgovornosti.

Študenti v programih Mednarodno poslovanje in Inovativni menedžment v sociali in izobraževanju združujejo svoje moči pri dve predmetih: Družbeno odgovorno podjetništvo in poslovna etika ter predmetu Merjenje in zagotavljanje kakovosti življenja. Proučili so letna poročila o družbeni odgovornosti velikih slovenskih podjetij (NLB, Lek, Krka, Petrol, Telekom, Gorenje, Kolektor, …) ter jih primerjali z znanimi tujimi podjetji. Poročila so obravnavali z ekonomskega, okoljskega in družbenega vidika, kot dodano vrednost pa predlagali izboljšave ter razmišljali o aktivnostih podjetja, ki bistveno vplivajo na kakovost življenja.

Rezultate sodelovanja in kreativnosti so študenti online študija prikazali na končnih prepričljivih predstavitvah (30.1.), kjer so timi skupno proučevanega podjetja predstavili svoje ugotovitve. Nato pa skupaj še z ostalimi študenti obeh predmetov razvili zanimive diskusije.

Veseli smo, da se pomembnost sodelovanja (študentov kot učiteljev) ter spodbujanje kreativnosti kaže v naših študijskih aktivnostih in programih.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli