Novice

Spremljajte naše novice
19. junij 2017

Mobilnost učiteljev online študija kot priložnost za poglobitev pedagoškega in raziskovalnega sodelovanja

Učitelj DOBA Fakultete Pedja Ašanin Gole se je tokrat v okviru Erasmus+ programa mobilnosti visokošolskih učiteljev v drugi polovici maja kot gostujoči predavatelj mudil na ugledni Univerzi v Stirlingu (Škotska).

Univerza je razvrščena med 150 najboljših evropskih (The Europe University Rank 2017) in 350 najboljših svetovnih univerz (The World University Rank 2017). Gre za javno univerzo, ki letos praznuje 50. obletnico, na kateri letno povprečno študira skoraj 13.000 študentov iz 120 držav, med skoraj 800 predavatelji pa vsaki peti prihaja iz tujine. Univerza s petimi fakultetami, kampusom, sodobno knjižnico, športnimi objekti, trgovinami, lastnim gledališčem in jezerom se razprostira na več kot 130 hektarjih površine.

»Gostovanje na tako prestižni univerzi je vsekakor izziv za vsakega predavatelja odnosov z javnostmi, saj velja stirlinška univerza za eno izmed prvih evropskih univerz, na kateri so začeli s študijem odnosov z javnostmi, ki ga izvajajo v okviru štirih podiplomskih programov, enega tudi v online obliki. Obenem velja navedena univerza za dom t.i. kritične šole odnosov z javnostmi, ki so jo oblikovali njuni nekdanji bahis sitesi predavateljici Jacquie L'Etang in Magda Pieczka. Vesel sem, da mi je DOBA Fakulteta omogočila to izkušnjo, iz katere si v že prihodnjem študijskem letu lahko nadejamo poglobitev sodelovanja tako na pedagoškem kot raziskovalnem področju«, je ob zaključku gostovanja v okviru mobilnosti učiteljev izjavil Pedja Ašanin Gole.

S predavatelji in raziskovalci na Univerzi v Stirlingu je v okviru Erasmusove mobilnosti učiteljev dogovoril namreč sodelovanje v okviru virtualne mobilnosti študentov pri predmetu online študija Strateško načrtovanje odnosov z javnostmi ter skupno raziskovalno delo o vplivu blagovne znamke države v osamosvojitvenih gibanjih v Sloveniji, na Škotskem in Kataloniji, ki bo predstavljeno na znanstvenem simpoziju DOBA Fakultete prihodnje leto.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli