Novice

Spremljajte naše novice
09. september 2021

Na konferenci Pametna mesta 2021 sodelujeta tudi dva visokošolska učitelja DOBA Fakultete

Institut »Jožef Stefan« v sodelovanju s Strateško razvojno inovacijskim partnerstvom pametna mesta in skupnosti (SRIP PMiS), Urbanističnim inštitutom RS, CER – Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo Slovenije ter Združenjem mestnih občin Slovenije vabi na znanstveno konferenco z naslovom Aktivnosti evropskih mest za doseganje podnebne nevtralnosti, ki bo potekala 16. septembra 2021.

Na konferenci bosta sodelovala tudi dva visokošolska učitelja DOBA Fakultete, ki sta nosilca predmetov magistrskega programa Menedžment pametnih mest, dr. Andrej Žižek in dr. Aidan Cerar.

Okrogla miza: Koncept razvoja pametnega mesta

Razpravljali bomo o pametnem mestu iz različnih vidikov, kot je mesto po meri in v funkciji človeka ali po meri stvari in v funkciji napredka, potrošnje; o oblikovanju konceptov in načinih preobrazbe mest in naselij, nizkoogljičnem načinu bivanja, delovanja in mobilnosti; o potencialih mest za doseganje ciljev ogljične nevtralnosti ter v vlogi na naravi temelječih rešitev.

Okrogla miza: Pametno mesto kot orodje za doseganje podnebne nevtralnosti mest

Razpravljali bomo o tehnologijah in orodjih ter njihovi vlogi pri razvoju pametnega mest; prenosu znanja najbolj učinkovitih pametnih rešitev za zmanjšanje problemov degradacije okolja, onesnaževanja in prometnih zastojev.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Celoten program konference je dostopen na povezavi.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli