Novice

Spremljajte naše novice
12. april 2021

Najbolj iskane kompetence pri zaposlenih

Korona kriza je številna podjetja prisilila k spremembam in prilagoditvam, hitreje se digitalizirajo in spreminjajo poslovne procese. Da je pri tem ključno znanje in pravi kadri, potrjuje tudi McKinseyeva raziskava, po mnenju katere se danes kar devet od desetih direktorjev sooča s pomanjkanjem znanja oziroma bo ta primanjkljaj še bolj viden v prihodnjih petih letih. Delodajalci so ocenili, da so ključne kompetence, ki jih pričakujejo in iščejo pri zaposlenih:

Že do leta 2022 je pričakovati bistveno redefinicijo potrebnih kompetenc. Kar 54 % vseh zaposlenih bo moralo pridobiti povsem nove kompetence, največja večina zaposlenih pa bo morala svoje obstoječe kompetence bistveno nadgraditi.

Potreba po novih kompetencah in po nadgradnji obstoječih kompetenc se kaže že danes:

  • kar 35 % zaposlenih pričakuje, da bodo morali osvojiti nove kompetence oziroma svoje kompetence nadgraditi v roku 6 mesecev,
  • 9 % v roku 12 mesecev,
  • 10 % pa v roku daljšem od enega leta.

Dobre ocene in popolni življenjepis niso več zagotovilo za kariero

Ob spremljanju kariernih trendov lahko potrdimo, da na DOBA Fakulteti sledimo sodobnim trendom, saj dajemo v naših programih velik poudarek razvijanju mehkih kompetenc. Pri študiju boste izzvani k ustvarjalnem razmišljanju, kritični presoji, med timskim delom pa se boste naučili projektnega vodenja … pri online študiju pa si razvijete kompetence, kot so organiziranost, samoiniciativnost, delo v virtualnih timih, odgovornost itd., kar zagotavlja, da boste kot diplomant DOBA Fakultete imeli v prihodnosti veliko kariernih možnosti.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli