Novice

Spremljajte naše novice
10. maj 2022

Polarni sij na Erasmus praksi

Študentka Iris Dvoršak, vpisana v program Menedžment v sodobnem poslovanju, je strokovno prakso opravljala na Finskem, kjer je nabirala znanje in izkušnje na področju prodaje. Iris je svojo prakso opravljala v turistični agenciji Nordic Travels.  V podjetju, ki ponuja počitniške izlete v severni Evropi, predvsem v arktični regiji, je delala v oddelku prodaje.

„Internacionalno ekipo je sestavljalo več študentov iz različnih držav – vsak je bil zadolžen za specifičen trg. Moja naloga je bila skrb za sestavo in prodajo potovalnih paketov na nemškem, avstrijskem, švicarskem in luksemburškem trgu. Pri delu mi je bila najbolj v veselje sestava turističnih aranžmajev in uporaba Excela za kalkulacije njihovih cen. Na samem začetku opravljanja prakse mi je bila mentorica v veliko pomoč, saj sem se lahko ob nejasnostih zmeraj obrnila nanjo. Kasneje sem začela tudi s prodajo na internacionalne trge po celem svetu. Dodatno je k mojim nalogam spadala še skrb za objave na LinkedIn profilu podjetja.

Rahle preglavice mi je povzročala konstantna tema v decembru, toda tudi to je bilo vzdržljivo s pomočjo karamelnih krofov, ki so bili vsak dan na mojem jedilniku. Drugače me finska kuhinja ni uspela prepričati, predvsem njihov sir Leipäjuusto in tradicionalna velikonočna sladica Mämmi nista uspeli osvojiti mojih brbončic. 

Erasmus mobilnost je pozitivno vplivala na razvoj mojih socialnih kompetenc. Dnevno sem bila v stiku s strankami in jim prilagajala ponudbe, razjasnjevala razna vprašanja o transportu, nastanitvah, finski kulturi in iskala odgovore na vprašanja, ki so se jim porajala. Vsaki stranki posebej sem se morala prilagoditi in jo prepričati v nakup sestavljene ponudbe. Čeprav je znano, da so cene na Finskem visoke, je bilo prepričevanje v privolitev nakupa ponudb za aranžmaje kar zahtevno delo.”

Vas zanima več? Preberite …

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli