Novice

Spremljajte naše novice
07. junij 2021

Pripravljalno leto za kandidate za vpis v magistrski program Uporabna psihologija

V študijskem letu 2021/2022 bomo izvedli predmete, ki jih morate pred vpisom opraviti kandidati za vpis v magistrski program Uporabna psihologija.

Svet NAKVISa je novembra 2020 pozitivno ocenil in akreditiral tudi magistrski študijski program Uporabna psihologija. 

V magistrski študijski program Uporabna psihologija se lahko vpiše:

  1. kdor je končal študijski program prve stopnje v obsegu najmanj 180 ECTS s področja psihologije
  2. kdor je končal študijski program najmanj prve stopnje z drugega sorodnega strokovnega področja, če je pred vpisom opravil študijske obveznosti do najmanj 50 ECTS, ki so bistvene za nadaljevanje študija. Sorodna strokovna področja so: socialno delopedagogika in andragogikasocialna pedagogikaspecialna in rehabilitacijska pedagogika, psihosocialna pomoč, biopsihologija. Študijske obveznosti za posameznega kandidata določi Komisija za študentske zadeve DOBA Fakultete individualno, na podlagi preučitve študijskega programa zaključenega predhodnega študija. Kandidat lahko dodatne študijske obveznosti opravi po vpisu v program.
  3. kdor je končal študijski program najmanj prve stopnje z drugih strokovnih področij, če je njegov program pokrival vsaj 30 ECTS vsebin, primerljivih vsebinam visokošolskega programa Uporabna psihologija in pred vpisom v celoti opravi naslednje obveznosti visokošolskega strokovnega programa Uporabna psihologija: Uvod v psihologijo (7 ECTS), Statistika za psihologe (6 ECTS), Psihologija osebnosti, motivacija in emocije (6 ECTS), Kognitivna psihologija in osnove nevroznanosti (6 ECTS), Razvojna psihologija (6 ECTS), Organizacijska psihologija (7 ECTS), Uvod v pedagoško psihologijo (7 ECTS), Uvod v klinično psihologijo (6 ECTS). Kandidat dodatne študijske obveznosti opravi pred vpisom. Strošek opravljanja predmetov je 2.679,00 (12 x 235,00).

Preverjanje dokumentacije za izpolnjevanje pogojev (zap. št. 2 in 3)

  • izpolnite obrazec
  • priložite dokumentacijo, ki je navedena na obrazcu
  • vse skupaj pošljite po e-pošti na naslov vpis@doba.si ali po pošti na naslov fakultete: Prešernova ulica 1, 2000 Maribor

Kandidati, ki izpolnjujete pogoje za vpis in vam bodo dodeljeni diferencialni predmeti, boste le-te opravljali v sklopu Pripravljalnega leta v študijskem letu 2021/2022. 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli