Novice

Spremljajte naše novice
25. oktober 2023

Projekt BE WELL: Priročnik dobrih praks za dobro počutje mladostnikov

V prelomnem koraku so partnerji, vključeni v projekt BE-WELL, pripravili Priročnik dobrih praks BE-WELL. Priročnik predstavlja celovit vodnik za učitelje in svetovalne delavce v srednjih šolah, saj ponuja izbran seznam učinkovitih pozitivnih psiholoških intervencij (PPI) in 'dobrih praks' za izboljšanje dobrega počutja, pozitivnega razvoja in odpornosti mladostnikov. V priročniku so vključene le enostavnejše, manj kompleksne intervencije, ki jih lahko uporabljajo učitelji, medtem ko bolj kompleksne intervencije, ki zahtevajo moderacijo strokovnjaka (npr. psihologa), niso del priročnika.

Priročnik ponuja pozitivne psihološke intervencije prilagodljive v različnih izobraževalnih okoljih ter pa poudarja potrebo po upoštevanju razpoložljivosti virov, kulturnih ozadij in posebnih potreb populacije, saj je le to ključno za določanje učinkovitosti katere koli izbrane intervencije.

Izbrano manjše število najbolj relevantnih intervencij pozitivne psihologije bodo partnerji vključili v učni načrt in izvedbo izobraževalnega programa za učitelje in svetovalne delavce v okviru projekta BE WELL.

Priročnik dobrih praks BE-WELL pomeni več kot le zbirko učinkovitih praks, saj simbolizira prizadevanje za integracijo pozitivne psihologije v širše sisteme dobrega počutja mladostnikov. Kot tak ne služi le kot vodnik, ampak kot katalizator za prihodnje raziskave, sodelovanje in izvajanje PPI.

Priročnik bo v kratkem preveden tudi v slovenski jezik in bo tako dostopen strokovni in širši zainteresirani javnosti.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli