Novice

Spremljajte naše novice
29. november 2022

Projekt DIG-AGE+: Razvoj digitalnih kompetenc zaposlenih nad 50 let

18. novembra 2022 smo na DOBA Fakulteti v virtualnem okolju izvedli fokusno skupino v sklopu projekta DIG-AGE+. V fokusni skupini so aktivno sodelovali predstavniki Območne obrtno podjetniške zbornice Maribor, Republiškega zavoda za zaposlovanje, Območna služba Maribor, predstavniki malih in srednje velikih podjetij iz Maribora ter višje strokovne šole.

V okviru projekta smo izvedli raziskavo med delodajalci in zaposlenimi s ciljem identificiranja vrzeli v digitalnih kompetencah starejših zaposlenih (50+) in priprave najboljših izobraževalnih programov, prilagojenih potrebam podjetij.

S strokovnjaki iz prakse, udeleženci fokusne skupine, smo prediskutirali ugotovljene vrzeli v digitalnih kompetencah zaposlenih 50+, na katere digitalne kompetence se je najbolj smiselno osredotočiti, kako zapolniti vrzeli v digitalnih kompetencah, katere ukrepe sprejeti v različnih institucijah, na različnih ravneh in kateri bi bili najboljši načini in vsebine za pridobitev oziroma krepitev potrebnih digitalnih kompetenc za zaposlene 50+.

Ugotovitve in predlogi fokusne skupine bodo upoštevani v izvedbi nadaljnjih projektnih aktivnosti, usmerjenih v pripravo programov usposabljanja ciljne skupine zaposlenih 50+, ki izvajajo vrsto pisarniških in administrativnih nalog. To so zaposleni na administrativnih in referentskih delovnih mestih.

      

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli