Novice

Erasmus+
09. september 2018

Projekt EnDigiCom na polovici izvajanja

Projekt EndigiCom (Enhanced Digital Competencies for Business Usage) je financiran iz programa Erasmus+ Evropske komisije. Projektni partnerji so ustanove za višješolsko in nadaljnje izobraževanje ter strokovnjaki s področja industrije in družbenih medijev iz Avstrije, Belgije, Francije, Nemčije in Slovenije (EWS Wien, Avstrija; Businet VZW, Belgija, EBC Hochschule, Nemčija; WDS7 Social Media Agentur, Avstrija; IGS Francija; Virtua PR d.o.o., Slovenija in DOBA Fakulteta Maribor, Slovenija;).

S projektom želimo razviti, posodobiti in prilagoditi vsebino programov e-študija za prihodnje udeležence izobraževanj, vključno z udeleženci izobraževanj za stalni strokovni razvoj in dolgoročno zagotoviti ustreznost znanj, spretnosti in kompetenc za potrebe delodajalcev (vključno z malimi in srednje velikimi podjetji) in trga delovne sile.

Dejavnosti v projektu EnDigiCom obsegajo 8 delovnih sklopov (kot so prikazani na sliki spodaj). Šest delovnih sklopov predstavlja ključne faze dela, ki se osredotočajo na raziskave, svetovanje, analizo, potrjevanje in preizkušanje, dva sklopa pa se nanašata na splošno vodenje projekta, zagotavljanje kakovosti, evalvacijo in razširjanje rezultatov projekta.

Projekt je trenutno na polovici in dobro napreduje. Izvedli smo obsežne raziskave in pri interpretaciji podatkov so nam pomagali strokovnjaki s področja družbenih medijev iz različnih držav. Tako smo zagotovili osnovo za prihodnje programe e-študija, ki bodo izpolnjevali potrebe udeležencev in delodajalcev.

V središču pozornosti projekta EnDigiCom je izmenjava znanj, izkušenj in dobrih praks, predvideni pa so naslednji rezultati in učinki:

Sporazum o konkretni zbirki ključnih mednarodnih kompetenc, ki so potrebne za opravljanje vsakodnevnih nalog zaposlenih, ki so zadolženi za delo z orodji družbenih medijev in platform v poslovnem okolju;
Nadaljnji razvoj obstoječih gradiv z namenom oblikovanja modela kurikuluma, ki bo služil kot primerjava/možnost razširitve/posodobitve za obstoječe programe in kratke tečaje. Ta rezultat bomo preizkusili s ponudbo kratkih tečajev pred dokončno določitvijo modela kurikuluma ter njegovo predstavitvijo v vseh štirih jezikih partnerjev (angleščini, nemščini, francoščini in slovenščini).

Prav tako bo izvedeno ustno preverjanje, in sicer na konferenci Buisnet v Tallinu, novembra 2018.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske Unije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli