Novice

Spremljajte naše novice
27. februar 2021

Prvi vtisi Erasmus prakse na Češkem

Na DOBA Fakulteti se zavedamo, da je življenje v tujini neprecenljiva priložnost, ki študentom ponuja drugačen pogled na svet in razširi njihovo intelektualno obzorje. Zato spodbujamo mobilnost študentov v različnih oblikah, saj jim pridobljena znanja in izkušnje pomagajo pri nadaljnjem študiju in pri poznejši zaposlitvi.

Tokrat je svoje vtise iz Erasmus mobilnosti na Češkem z nami delila Violeta Grbić.

»Češka republika je država, ki jo je Covid-19 zelo prizadel, zato se je uvrstila na sam vrh članic Evropske unije z največjim odstotkom okuženih na 100.000 prebivalcev. Vendar scenarij ni tako črno-bel, saj je Praga mesto, v katerem se počutim odlično in se vanj vedno znova vračam z veseljem. Kljub temu pa praktično izobraževanje poteka precej drugače, kot sem ga vajena iz preteklega leta. 

Živim v okrožju 5, ki je oddaljen 7 km od centra Prage. 

Prakso opravljam na področju marketinga in prodaje v Illusion Art Museum, ki se nahaja na Starem trgu. Čeprav so muzeji zaprti, je potek dela nemoten. Sestanki za sklepanje poslovnih vezi, se navadno odvijajo ob ponedeljkih in sredah na sedežu podjetja, preostanek dela pa poteka kar v udobju doma, v online obliki. Z delom sem pričela v ponedeljek, 4. januarja 2021, takrat sem imela prvi sestanek z mojo mentorico, ki je istočasno direktorica podjetja, v katerem opravljam prakso; gospo Lidijo Kovarik in direktorico Unicefa Češke republike; gospo Pavlo Gombo. Začetek sodelovanja je prediven v drugi polovici leta. 

Illusion Art Museum oziroma 'Muzej umetniških iluzij' se je uradno odprl leta 2018 na Starem trgu v zgradbi iz 12. stoletja. Muzej se razprostira v treh nadstropjih in vsako od njih je unikatno. V njem so razstavljene umetnine znanih in svobodnih umetnikov, ki predstavljajo češko zgodovino in kulturo, skozi zabavne in hkrati poučne eksponate.«

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli