Novice

Spremljajte naše novice
11. julij 2023

Raziskava Mediana: DOBA Fakulteta ostaja prva izbira

Po raziskavi, ki jo je junija 2023 opravil Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana, DOBA Fakulteta ostaja vodilna fakulteta po prepoznavnosti in prva izbira med zaposlenimi, starimi 25 – 45 let.

Rezultati raziskave so dokaz, da se zaposleni zavedate, da bodo podjetja v tem času, bolj kot kadarkoli prej, iskala, obdržala in nagrajevala tiste zaposlene, ki bodo razpolagali z najaktualnejšimi znanji in da je online študij eden od ključnih razlogov pri odločanju za študij. 

Povzetki iz raziskave »Percepcija formalnega izobraževanja«, Mediana, junij 2023, N=459

  1. DOBA Fakulteta je med zaposlenimi, starimi od 25 do 45 let, prva izbira med ponudniki formalnega izobraževanja.
  2. DOBA Fakulteta je najbolj prepoznavna fakulteta med zaposlenimi starimi od 25 do 45 let (spontani priklic)
  3. Največ zaposlenih, starih od 25 do 45 let, ki razmišljajo o nadaljevanju študija, bi za študij izbralo DOBA Fakulteto.
  4. 67,8 % zaposlenih, starih med 25 in 45 leti, meni, da je formalno izobraževanje dobra priložnost za osebno rast in razvoj.
  5. Več kot dve tretjini zaposlenih, starih med 25 in 45 leti meni, da jim študij na daljavo ponuja večjo fleksibilnost in je zanj posledično bolj privlačen.
  6. 72 % zaposlenim, starim med 25 in 45 leti je pri izbiri fakultete pomembna možnost online študija.
  7. Tri četrtine zaposlenih, starih med 25 in 45 let med najpomembnejšimi razlogi pri odločanju za nadaljevanje študija navaja: aktualni programi, sodobnost izvedbe in možnost online študija.
  8. Ključne tri prednosti online študija po mnenju zaposlenih, starih od 25 do 45 let so: časovno manj potratno, večja fleksibilnost, brez stroškov poti. 
  9. Menedžment, marketing, prodaja in psihologija so tista znanja, ki so med zaposlenimi, starimi med 25 in 45 let, najbolj zaželena.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli