Novice

Spremljajte naše novice
14. april 2021

Razvoj kompetenc za uspešen online študij in učenja učenja

Kompetenčni center deluje v okviru DOBA Fakultete od leta 2016 in je edini tovrstni center v Sloveniji. Namenjen je vsem ciljnim skupinam vključenim v online študij – študentom, online mentorjem in visokošolskim učiteljem.

Njegovi cilji so:

  • spremljanje in uvajanje trendov na področju online izobraževanja; 
  • študentom olajšati pričetek študija in celoten online študij; 
  • online mentorjem in visokošolskim učiteljem olajšati proces online poučevanja in medsebojno izmenjavo dobrih praks ter pridobitev kompetenc s področja online poučevanja; 
  • vsem ciljnim skupinam pomagati pri razvijanju in izboljševanju osebnega menedžmenta ter vseživljenjskega učenja;
  • razvijati kompetenco učenje učenja;
  • razvijati digitalno pismenost.

Aktivnosti organiziramo v obliki brezplačnih webinarjev glede na ugotovljeno potrebo po določenih znanjih. Študentom omogočamo tudi brezplačna testiranja in osebno svetovanje.  

V sklopu Kompetenčnega centra smo v letošnjem študijskem letu že izvedli webinar za visokošolske učitelje na temo usmerjevalne povratne informacije; webinar za online mentorje o standardih dela in novostih na področju online izobraževanja. Pripravili smo tudi tri nove videoposnetke za študente, ki jim omogočajo bolj pregledno iskanje virov po različnih bazah, in videopredstavitev o kulturi komuniciranja v online okolju za vse ciljne skupine.

In kaj je planirano še do konca študijskega leta?

Razvojni dan za visokošolske učitelje in online mentorje, ki upamo, da jih bomo lahko izvedli v živo. Izvedli bomo dva webinarja primerov dobrih praks pri predmetih za visokošolske učitelje in online mentorje. Ponovno bomo izvedli tritedenski Mikro master program Inovativno izobraževanje online, ki je namenjen tudi zunanjim udeležencem. Izvedli bomo tudi usposabljanje za nove online mentorje. Za študente bomo zaradi velikega interesa že 12. izvedli webinar Kako se učiti online.

Informiranje v zvezi z aktivnostmi Kompetenčnega centra potekajo za vse zainteresirane v virtualnem učnem okolju, kjer je dostopen poseben predmet, prek spletnih strani fakultete in družbenih omrežij.

Več informacij o Kompetenčnem centru je na voljo na linku. 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli