Novice

Spremljajte naše novice
10. december 2020

S hitrimi testi se tudi na DOBI bojujemo proti širjenju COVID-19

Na DOBI poteka izvedba vseh izobraževalnih programov po DOBINEM modelu online študija. Gre za preizkušen najzahtevnejši model e-izobraževanja – v celoti podprt online študij, ki ga na DOBI izvajamo že 21 let. V DOBINE programe je letos vpisanih: na DOBA Fakulteti 1.240 študentov, na Višji strokovni šoli 320 študentov in v jezikovnih programih 154 udeležencev.

Zahtevna izvedba potrebuje strokovno, pedagoško in informacijsko podporo z veliko fleksibilnosti, timskega dela in sodelovanja med strokovnimi delavci na DOBI.

Zato smo na DOBI ukrepe za preprečitev širjenja COVID-19 nadgradili še z uporabo hitrih antigenskih testov. Ti dajo rezultate v pol ure in z njimi odkrijemo tudi okužene, ki ne kažejo simptomov bolezni. Za hitre teste smo se na DOBI odločili, ker menimo, da so učinkoviti način za preprečevanje širjenja okužbe.

Hitre teste izvajamo v posebnem prostoru DOBE enkrat tedensko – v ponedeljek za vseh 35 zaposlenih. Opravlja jih usposobljeno medicinsko osebje podjetja NIKL KRAVOS d.o.o., s področja medicine dela.

Bris, ki se vzame iz nosne votline, je kar 94% zanesljiv. Z jemanjem brisov smo že prepoznali okužbe pri sodelavcih, ki sicer niso kazali simptomov. S testiranjem zagotavljamo, da lahko tako pedagoški kot strokovni delavci opravljajo svoje delo varno in učinkovito.

_______________________________

Mediji o nas:
Zaposleni na Dobi vsak ponedeljek na hitri test

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli