Novice

Spremljajte naše novice
16. junij 2021

Sodelovanje študentov DOBA Fakultete in Durham Collega iz Kanade uspešno končano

Pri predmetu Poslovna prognostika in strategija trajnostnega razvoja magistrskega študija so študenti DOBA Fakultete projektno nalogo pripravljali v sodelovanju s študenti iz Durham Collega, Oshawe, Ontaria, Kanade.

Vsi študenti so uspešno pripravili poročila svojega raziskovalnega dela in zelo zanimive predstavitve ter tako uspešno zaključili štiri tedne intenzivnega dela in sodelovanja na izzivih trajnostnega razvoja v šestih panogah (energetika, kmetijstvo, gradbeništvo, tekstil, turizem in kemijska panoga) in 24 podjetjih. Pri njihovem delu so jih spremljali in usmerjali profesor Brad Niblett in profesor Rogier Ten Kate z Durham Collega ter doc. dr. Marina Letonja in mag. Zineta Vilman z DOBA Fakultete. Uspešno končan projekt je še en dokaz odlične internacionalizacije na DOBA Fakulteti.

Raziskava je pokazala, da so podjetja zavezana trajnostni preobrazbi poslovnih praks in trajnostne cilje brez izjeme vključujejo v poslovne strategije in politike, pri čemer prevladujejo predvsem okoljski in merljivi cilji, kot so skrb za čiste vode, uporaba obnovljivih virov energije, zmanjšanje izpusta CO2, odgovorno ravnanje z odpadki.

Projekt virtualne mobilnosti je rezultat skrbnega planiranja, usklajevanja, fleksibilnosti in pripravljenosti za izzive, ki jih taki projekti nujno prinesejo s seboj in ne glede na to, da so se vsi udeleženi pri sodelovanju srečevali z izzivi, kot so upravljanje mednarodnih timov v medkulturnem okolju, obvladovanje in usklajevanje časovnih razlik ter jezikovnih barier, je bil glede na video izjave udeležencev, izjemno uspešen:


Suzana Majcen Jerman, študentka DOBA Fakultete


Aman, študent DC


Humaira Islam, študentka DC


Simon Dobaj, študent DOBA Fakultete
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli