Novice

Spremljajte naše novice
15. marec 2022

Sodelovanje študentov z gospodarstvom: Mlekarna Celeia d.o.o.

Na DOBA Fakulteti aktivno sodelujemo s podjetji, saj je 70% študija namenjenega reševanju dejanskih problemov, s katerimi se sooča gospodarstvo. Stremimo k osebnem razvoju naših študentov, poudarek je na pozitivnem in kreativnem razmišljanju, podjetnosti, reševanju problemov in učinkovitem komuniciranju. 

Študenti DOBA Fakultete že med študijem snujejo praktične in inovativne rešitve za številna podjetja, kot so: Coca Cola, Gorenje, MIKRO+POLO d.o.o., Steklarna Rogaška, NKBM, Petrol, Državni zbor RS, Kraš, Lidl Slovenija, Rimske toplice, Živalski vrt Ljubljana, Roto, Založba Didakta, Adriatic Grupa …

Podjetje Mlekarna Celeia d.o.o. je aktivno sodelovalo z DOBA Fakulteto za uporabne poslovne in družbene študije Maribor v študijskem letu 2021/2022 v okviru pedagoškega procesa pri magistrskem programu Marketing in prodaja.

Namen sodelovanja med DOBA Fakulteto in podjetjem Mlekarno Celeia d.o.o. je bil vključiti študente v reševanje primera iz prakse na trgu potrošnikov ter tako neposredno prenašati znanja, ki jih študenti pridobijo pri predmetu Menedžment v prodaji in marketingu, v prakso. Aktivni študenti so pri predmetu v sklopu individualne aplikativne naloge, katere vsebina je bila zasnovana na osnovi usmeritev predstavnice Mlekarne Celeia d.o.o., mag. Aleksandre Zajc, pod mentorstvom nosilke predmeta prof. dr. Tine Vukasović, definirali osebnost, ciljno skupino in komunikacijska orodja za vzpostavitev prvega stika s potrošniki pri lansiranju in promociji novega izdelka na trgu – izdelek Desert Strastna pomaranča Mlekarna Celeia d.o.o.

Študentje so z aplikativnimi nalogami:

  • definirali osebnosti blagovne znamke Strastna pomaranča,
  • opisali tipičnega kupca ('user persona') izdelka,
  • podali predloge za prvi stik s kupci,
  • raziskovali izziv, ki ga ima Mlekarna Celeia: 'Pri spremljanju potrošnikov so dobili povratne informacije, da je izdelek precej feminističen oz. je izdelek namenjen bolj za žensko populacijo'. 

Izbrane naloge so bile poslane predstavnici podjetja. 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli