Novice

Spremljajte naše novice
28. november 2023

Štirje letni časi solidarnosti: donacije

Na DOBI v sklopu družbene odgovornosti izvajamo projekt »Štirje letni časi solidarnosti«, ki zajema več dobrodelnih aktivnosti.

V letu 2023 smo v organizaciji Tima za trajnost poslovanja izvedli aktivnosti v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (Ljubljana Moste-Polje in Maribor), Zavodom PIT, Društvom Up-ornik, Zavodom MARS, Zavetiščem za živali Maribor in Društvom Humanitarček.

Ponovno smo za eno leto smo poslati botri petim otrokom in mladostnikom iz družin v stiski, v sklopu projekta Botrstvo Zveze prijateljstev mladine Ljubljana Moste-Polje. Doslej so vsem zaposlenim DOBE srca ogrela pisma »naših« otrok, ki jim omogočamo obšolske dejavnosti, izlete, šolske potrebščine, …

Tudi letos smo se povezali z Zvezo prijateljev mladine Maribor, ki organizirajo letovanja, zdravstvena letovanja in mednarodna letovanja za otroke Podravja (območje Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica, Ormož in Lenart). Na DOBI smo z donacijo dvema otrokoma omogočili obmorsko letovanje na morju, v Poreču.

Prav tako smo ponovno prispevali pri letovanju otrok in mladostnikov Mladinskega doma Maribor. Z donacijo smo pokrili stroške dveh otrok oz. mladostnikov.

Tudi sodelovanje z Zavetiščem za živali Maribor ostaja naša stalnica. Nakupili smo veliko kvalitetne hrane za muce in pse ter ogromno posebnih prehranskih dodatkov za slabotne in obolele živali ter mladičke.

Zavodu Pit, Ljubljana smo z donacijo pripomogli k pomembnemu projektu: sterilizaciji in kastraciji uličnih kužkov.

Društvu UP-ornik smo tudi letos darovali za nakup prehranskih bonov.

Zavodu MARS smo pomagali pri izvedbi delavnic za otroke ter z donacijo omogočili brezplačen vstop otrok na njihov poletni dogodek.

Podprli smo tudi #projektvida Društva Humanitarček, kjer smo z donacijo higienskih potrebščin prispevali h kakovosti življenja starostnikov.

Seveda pa ne moremo mimo poplav, ki so v letošnjem letu prizadele Slovenijo. Tudi tukaj smo priskočili na pomoč in donacijo usmerili na Rdeči Križ Slovenije.

Tradicionalno pa smo sredstva namenili tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu Kamnica za delovanje njihovega društva.

V decembru naš še čaka tradicionalna dobrodelna akcija zbiranja novih igrač in šolskih potrebščin za otroke vključene v program Svetovalnice žrtev nasilja in Materinskega doma Maribor.

Družbeno odgovorno ravnanje je sestavni del Dobine poslovne filozofije in se odraža v odnosu do študentov, profesorjev in mentorjev ter v odnosu do družbe in okolja.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli