Novice

Spremljajte naše novice
14. oktober 2022

Študenti DOBA Fakultete so začeli s projektom mednarodne virtualne mobilnosti (WAB)

V torek, 11. oktobra se je odvijalo globalno kick off srečanje udeležencev mednarodne virtualne mobilnosti WAB - Working Across Borders 2022  iz 14 institucij, 10 držav in 4 kontinentov. V živo se ga je udeležilo preko 460 udeležencev od 700, kolikor jih je izpolnilo pogoje za sodelovanje v tej izkušnji za delo v več-kulturnem okolju, ki se odvija hkrati na več lokacijah po svetu in se osredotoča na priložnosti, ki jih odpira trajnostni razvoj za mednarodno podjetje KONE, Finska.

Za to podjetje bodo študenti v mednarodnih timih pripravili priporočila na področju uresničevanja ciljev strategije trajnostnega razvoja in iskali odgovore na enega od treh izzivov:

  1. Kako najti ravnotežje med ciljem biti fizično aktiven in poslom z dvigali/ tekočimi stopnicami, ki to ovira in kakšen je vpliv na status SDG v državi?
  2. Kakšne poslovne priložnosti vidite za KONE pri spodbujanju trajnosti v mestu prihodnosti za različne vrste uporabnikov in kakšen je vpliv na status SDG v državi?
  3. Kako ustvariti organizacijsko kulturo trajnosti v različnih oddelkih (proizvodnja, HR, finance ...) KONE v izbrani/ ciljni državi in kakšen je vpliv na status SDG te države?

Enkratna priložnost in dodana vrednost, ki študentom po uspešno zaključenem projektu prinaša možnost uveljavitve dela študijskih obveznosti pri izbranih predmetih na dodiplomskem ali podiplomskem študiju.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli