Novice

Spremljajte naše novice
23. januar 2020

Študenti DOBA Fakultete sodelovali s podjetjema Roto d.o.o. in Lek Veterina d.o.o.

Študenti DOBA Fakultete, kjer je kar 70 % študija namenjenega reševanju dejanskih poslovnih izzivov, so tokrat v okviru predmeta Nabavno-prodajna veriga sodelovali s podjetjema Roto d.o.o. in Lek Veterina d.o.o.

Bojan Krajnc, visokošolski učitelj na DOBA Fakulteti.Učitelj mag. Bojan Krajnc je sodelovanje s podjetjem Lek Veterina d.o.o. opisal tako: »Študentje so bili aktivno vpleteni in so pripravili strateško analizo stanja programa DINO® in definirali strateške možnosti prodaje v Sloveniji in na Hrvaškem. Z inovativnimi predlogi in svežimi idejami so konkretizirali in opisali primer konkretne marketinško prodajne akcije na socialnih omrežjih. V podjetju so bili s predlogi izredno zadovoljni. Študente, ki so pripravili najbolj uporabno nalogo, so povabili na sedež podjetja na diskusijo in ogled proizvodnje.«

Sodelovanje s podjetjem podjetjema Roto d.o.o. pa je potekalo na dva načina: skozi pripravo naloge ter gostujoče predavanje direktorice komerciale Darje Mihalič. Ga. Mihalič vidi prednost takšnega sodelovanja študentov pri predmetu in v konkretnih izzivih, saj študentje s kombinacijo svežega teoretičnega znanja drugače gledajo na problematiko v podjetju in podajo rešitve neobremenjeni. Študentje se seznanijo z aktualnim reševanjem poslovnih situacij in problemov v praksi. Naloga oz. izziv, ki so jo študentje imeli, je bila organizacija prodaje na hrvaškem ali slovenskem tržišču. Študentje so morali pripraviti tudi naloge z vidika uporabnosti na temo – Organizacija prodaje roto izdelkov na hrvaškem ali slovenskem tržišču. 

Podjetje ROTO, ga. Mihalič.»S predlogi študentov smo bili zelo zadovoljni in bomo predloge vključili v kratkoročne aktivnosti v procese prodaje. Študenti, ki so pripravili najboljše naloge, pa bodo tudi obiskali podjetje ROTO,« je sodelovanje opisala Ga. Mihalič.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli