Novice

Spremljajte naše novice
22. december 2022

Študenti DOBA Fakultete uspešno zaključili mednarodni projekt WAB

Po desetih tednih se je z zaključno slovesnostjo in proglasitvijo najboljših dosežkov mednarodnih timov zaključil mednarodni projekt virtualne mobilnosti Working Across Borders 2022, v katerem je sodelovalo in ga uspešno zaključilo tudi 9 študentov dodiplomskega in magistrskega študija na DOBA Fakulteti.

Preko 700 študentov iz 14 izobraževalnih ustanov iz vseh kontinentov se je v 120 timih vživelo v vlogo svetovalcev, ki so raziskovali izzive trajnostnega razvoja za mednarodno podjetje KONE iz Finske – razvijali so rešitve kot odgovor na tri izzive:

  1. Kako najti ravnotežje med ciljem biti fizično aktiven in poslom z dvigali/ tekočimi stopnicami, ki to ovira in kakšen je vpliv na status SDG v državi?
  2. Kakšne poslovne priložnosti vidite za KONE pri spodbujanju trajnosti v mestu prihodnosti za različne vrste uporabnikov in kakšen je vpliv na status SDG v državi?
  3. Kako ustvariti organizacijsko kulturo trajnosti v različnih oddelkih (proizvodnja, HR, finance ...) KONE v izbrani/ ciljni državi in kakšen je vpliv na status SDG te države?

Študenti so pripravili video predstavitve, in KONE je imela težko nalogo izbrati najboljšo rešitev, najboljšo analizo države (ciljnega trga) in poslovno analizo, najbolj nepozaben video, najbolj inkluziven video in najbolj energičen video.

Zelo smo ponosni, da je v timu 88, zmagovalcu v kategoriji najboljša rešitev, sodelovala tudi naša študentka/ diplomantka, Helena Ernoić.
>> Oglejte si videoposnetek rešitve

V kategoriji najbolj nepozabnega videa je zmagal tim 32, v katerem je sodelovala naša študentka Iris Dvoršak.
>> Oglejte si najbolj nepozaben video

Tudi coachi smo nominirali najboljše videe po kategorijah: najvišje število zbranih točk, najbolj zabavni video in najboljši video z izjemno produkcijo. Ponosni smo, da je v timu 32, ki je prejel najvišjo oceno coachev in bil proglašen za najbolj zabavni video, sodelovala naša študentka Iris Dvoršak. 
>> Izjava Iris Dvoršak o sodelovanju pri WAB projektu

Vsem 9 študentom DOBA Fakultete čestitamo za uspešno zaključen projekt in odlično sodelovanje v mednarodnih timih.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli