Novice

Spremljajte naše novice
18. januar 2021

Študenti DOBA Fakultete z opravljanjem strokovne prakse zelo zadovoljni

Na DOBA Fakulteti ves čas intenzivno razmišljamo o tem, kako bo izgledal svet v prihodnosti ter kakšna znanja in kompetence potrebujejo zaposleni, da bi uspevali v njem. Zato sledimo potrebam na trgu delovne sile in študente opremljamo z uporabnimi znanji.

Na DOBA Fakulteti tako v skladu s študijskim programom študenti opravljajo obvezno praktično izobraževanje na delovnem mestu v obsegu 320 ur.

Znanja, ki jih pridobijo pri opravljanju strokovne prakse, so raznolika: znanje s področja analize podatkov, digitalne kompetence, komunikacijske kompetence, vodstvene kompetence, upravljanja socialnih omrežij ter izkušnje s področja oglaševanja.

Vsako leto prav tako merimo zadovoljstvo z opravljanjem praktičnega izobraževanja tako študentov kot mentorjev in v prejšnjem študijskem letu 2019/20 so rezultati anket pokazali, da so študenti z opravljanjem strokovne prakse zelo zadovoljni, saj so ocenili izkušnjo s 6,6 na 7-stopenjski lestvici, prav tako so enako ocenili podporo in usmerjanje mentorja pri opravljanju strokovne prakse.

Visoko oceno zadovoljstva s študenti ob opravljanju strokovne prakse so podali tudi mentorji, saj so njihovo delo ocenili z oceno 6,8 na 7-stopenjski lestvici. Najvišje so ocenili:  informacijsko znanje in pismenost študentov pri opravljanju praktičnega izobraževanja, odnos študentov do delovnih obveznosti, kakovostno opravljeno delo in študentovo splošno urejenost.

Vsi, tako študenti kot mentorji, si želijo vključevanja študentov v proces dela v podjetju, saj s tem študenti pridobijo konkretno praktično znanje.
 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli