Novice

Spremljajte naše novice
19. julij 2021

Študentka DOBA Fakulteta začela Erasmus prakso na Nizozemskem

Anja Koleša, študentka magistrskega študija Marketing in prodaja, se je javila iz Nizozemske, kjer je začela Erasmus prakso.

»Z opravljanjem Erasmus strokovne prakse sem začela 1. julija 2021 v nizozemskem mestu Groningen. Opravljala jo bom do konca avgusta, medtem pa bom sodelovala z organizacijo, ki gosti enega izmed večjih festivalov performativne umetnosti in glasbe na Nizozemskem in največjega v Groningenu. Festival Noorderzon letno obišče 130 tisoč obiskovalcev, ki se udeležijo različnih inštalacij, razstav, predstav in glasbenih dogodkov, festival pa se dogaja v osrčju parka Noorderplantsoen v Groningenu ter po različnih lokacijah v mestu. 

Prve dni sem preživela z ekipo iz oddelka marketing, s katerimi bom večinoma sodelovala. Predstavili so mi program in festivalske lokacije, sama pa sem že začela z različnimi nalogami, ki jih bom opravljala čez poletje (urejanje družabnih omrežij, pomoč pri sistemu prodaje vstopnic, koordinacija prostovoljcev, kasneje pa še pomoč pri koordinaciji in organizaciji z umetniki ter krajši intervjuji z umetniki po njihovih dogodkih). 

Zaradi zaostrovanja situacije s korona virusom, zaradi katerega je nizozemska vlada že sprejela ponovne ukrepe, ki so začeli veljati 10. julija, večina zaposlenih, vključno z mano, dela na daljavo. Do začetka festivala, 12. avgusta, se bo ekipa v pisarni izmenjevala.

Letošnja edicija festivala bo zaradi trenutne situacije okrnjena, festival pa bodo izvedli pod pogoji, ki jih določa nizozemska vlada (1,5 metra razdalje med sedeži, vsi dogodki se izvedejo s sedežnim redom).

V njihov delovni proces sem se vključila hitro, kljub temu da je za mano šele dober teden praktičnega usposabljanja, od tega več kot polovica dela na daljavo. Ekipa je zanimiva in hitro smo se ujeli, zato ne dvomim, da bo letošnje poletje minilo, kot bi trenil.«

Anji želimo vse dobro na Nizozemskem in uspešno izpeljan festival.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli