Novice

Spremljajte naše novice
05. maj 2022

Telesna aktivnost in zdrav življenjski slog: Za kakovost življenja

Študenti magistrskega študijskega programa Inovativni menedžment v sociali in izobraževanju se bodo pri predmetu Merjenje in zagotavljanje kakovosti življenja spoznali s pomembnostjo telesne aktivnosti ter zdravega življenjskega sloga.

Gostili bomo vodjo Centra za preventivno kardiologijo Kliničnega oddelka za žilne bolezni UKC, Ljubljana, izrednega profesorja dr. Boruta Juga

Dotaknili se bomo fizioloških učinkov telesne vadbe na telo in raziskav o vplivu telesne vadbe na zdravje; poudarili pomen redne telesne vadbe za izboljšanje kardiovaskularnega zdravja pri zdravih posameznikih in srčno-žilnih bolnikih ter razmišljali, kakšen je najbolj optimalni »odmerek« telesne vadbe za krepitev zdravja. Odgovoriti bomo poskušali na vprašanje, kako lahko z redno telesno vadbo in drugimi vidiki zdravega življenjskega sloga izboljšamo kakovost življenja.

Predavanje bo tudi uvod v študijsko aktivnost, skozi katero bodo študenti vključeni v preizkus lastnega spremljanja napredka na področju telesne vadbe. Na koncu predmeta bodo študenti skozi refleksijo ugotavljali, kako je njihova štiri tedenska vadba prispevala k izboljšanju kakovosti življenja.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli