Novice

Spremljajte naše novice
12. maj 2021

Učitelja DOBA Fakultete predavala na Institute for Communication Studies

Visokošolska učitelja doc. dr. Marina Letonja in doc. dr. Marko Divjak sta v sklopu Erasmus mobilnosti predavala študentom Institute for Communication Studies iz Severne Makedonije.

Visokošolska učitelja sta predavala tematike, vezane na področja odnosov z javnostmi in trajnostnega razvoja, njuna mobilnost pa je potekala v virtualni obliki.

Z gostujočo institucijo tesno sodelujemo že vrsto let, zato je tovrstna aktivnost še dodatno prispevala h krepitvi partnerskih odnosov in prenosu dobrih praks. Učitelja pa sta skozi mobilnost krepila svoje medkulturne kompetence in seveda pridobila pomembni referenci.

»Kljub temu da je bila mobilnost virtualna, je bil vpliv name kot na udeleženko izmenjave pozitiven. Zaradi online študija na DOBA Fakulteti smo navajeni predavati online, pa vendar je bila ta priložnost, da gostujem pri študentih v tujini, odlična. V mislih sem imela tudi odgovornost zastopanja svoje institucije v tujini in želela sem jih navdušiti za morebiten doktorski študij pri nas. Seveda sem imela ponovno priložnost govoriti in predavati v angleščini (z vsako rabo se jezik seveda pili), prav tako pa v hrvaščini, ker smo skozi ta jezik našli dodaten kanal za sporazumevanje in so ga znali tudi makedonski učitelji in študenti.«

»Pridobil sem veliko dragocenih informacij o načinu organizacije in delovanju gostujoče institucije, mobilnost je prispevala tudi k širjenju socialne mreže. Skozi izkušnjo poučevanja makedonskih študentov pa sem seveda razvijal tudi svoje medkulturne kompetence.«

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli