Novice

Spremljajte naše novice
19. april 2020

UKREP #1 Usmerimo se v opravljanje prijetnih in koristnih dejavnosti

Profesorja DOBA Fakultete dr. Marko Divjak in dr. Živa Veingerl Čič predstavljata 5 ukrepov, kako v tem času poiskati notranje vire za učinkovito soočanje z neprijetnimi emocijami, s katerimi boste izboljšali svoje počutje.

UKREP #1  Usmerimo se v opravljanje prijetnih in koristnih dejavnosti 

Eden najboljših načinov, da prekinemo negativni miselni tok, ki se navadno avtomatsko sproži ob doživljanju strahu oz. tesnobe, je, da se aktivno usmerimo v opravljanje aktivnosti, ki nas sproščajo oz. v nas zbujajo doživljanje prijetnih emocij, ali pa naredimo nekaj koristnega zase, nekaj, za kar dolgo nismo našli časa. Preusmerjanje pozornosti v izvajanje prijetnih in/ali koristnih aktivnosti bo posledično privedlo do tega, da bo neprijetna emocija strahu ali tesnobe sama izzvenela. Ste si že od nekdaj želeli naučiti igrati instrument, prebrati določeno knjigo, pisati blog ali se naučiti novega jezika?  Trenutna situacija karantene in samo-izolacije je odličen čas za začetek! Na voljo imamo veliko prijetnih in koristnih aktivnosti, s katerimi se lahko zamotimo in jih opravljamo kar doma, npr. klepet in virtualno srečanje s prijatelji, kuhanje in peka peciva, urejanje slik, igranje družabnih iger, sprostitvena kopel, pospravljanje in preurejanje stanovanja, urejanje dokumentov na računalniku itd.).

V teh zahtevnih okoliščinah potrebujemo pozitivno protiutež. Imamo moč in notranje vire, da zmanjšamo negativno in okrepimo pozitivno čustveno okužbo, da bomo lažje prebrodili te nenavadne razmere. Samo aktivirati jih moramo. Srečno!

Jutri ne spreglejte novega ukrepa.

_________________________

Visokošolska učiteljica na DOBA FakultetiDoc. dr. Živa Veingerl Čič je strokovnjakinja s področja upravljanja človeških virov. Na Doba Fakulteti je nosilka predmetov: Organizacijska dinamika za odličnost podjetij in kreativno upravljanje sprememb, Kreativno upravljanje človeških virov za konkurenčne prednosti, Razvoj zaposlenih, Sodobni koncepti kadrovskega menedžmenta in Upravljanje konfliktov, mediacija in coaching.

Visokošolski učitelj na DOBA FakultetiDoc. dr. Marko Divjak je v online študiju nosilec predmetov v magistrskih programih s področij metodologije, psihologije in komunikacije: Raziskave trga, Metode raziskovanja, Strategije in tehnike prodaje, Modeli in orodja uspešnega komuniciranja v podjetju, Pozitivna psihologija za sodobno poslovanje …

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli