Novice

Spremljajte naše novice
25. april 2024

UP University in novi vpogledi v virtualno mobilnost z dr. Marino Letonja

Dr. Marina Letonja, strokovnjakinja s področja podjetništva in virtualne mobilnosti, je 24. aprila 2024 uspešno izvedla webinar z naslovom Fostering Engagement and Collaboration in Virtual Mobility Courses. DOBA je namreč eden od pionirjev virtualne mobilnosti, ki s svojimi izkušnjami in strokovnim znanjem prispevajo k razvoju tega področja že od leta 2003.

Dogodek v organizaciji iniciative evropske univerze UP University v sodelovanju z DOBA Fakulteto se je osredotočal na pomen mednarodnih partnerstev in aktualnih izobraževalnih praks. Ta interaktivni seminar je prispeval k bogatitvi znanja in razumevanja pomembnih trendov v online izobraževanju.

Ključne točke seminarja:

  • Prilagodljiv online študijski model: Dr. Letonja je predstavila je edinstven spletni študijski model DOBA fakultete, ki vključuje 90 % asinhronih dejavnosti, kar je idealno za študente, ki študirajo ob delu.
  • Mednarodna virtualna mobilnost: Dr. Letonja je poudarila, kako mednarodna virtualna mobilnost povezuje lokalne in globalne perspektive ter izkorišča digitalne tehnologije za premoščanje kulturnih in nacionalnih razlik.
  • Sodelovanje z globalnimi podjetji: Poudarek je bil na sodelovanju z mednarodnimi podjetji, kar študentom omogoča reševanje konkretnih trajnostnih izzivov in uporabo pridobljenega znanja za reševanje dejanskih problemov podjetij.

S spletnim seminarjem smo vzbudili veliko zanimanja in privabili številne udeležence. Z aktivno udeležbo 24 predanih učiteljev, raziskovalcev in osebja s področja internacionalizacije v okviru partnerstva UP University je bil dogodek izjemno uspešen. Povratne informacije udeležencev so bile zelo pozitivne, kar izraža močno zanimanje za nadaljnje raziskovanje »coachinga«  študentov, vključenih v sodelovalne online mednarodne aktivnosti (COIL) in ocenjevanja v kontekstu online izobraževanja.

Dogodek predstavlja pomemben korak k razumevanju inovativnih pristopov v online izobraževanju v okviru iniciative evropske univerze UP University. Z navdušenjem ter aktivnim sodelovanjem udeležencev DOBA Fakulteta izkazuje svojo predanost krepitvi znanja in razvoju inovativnih izobraževalnih praks.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli