Novice

Spremljajte naše novice
21. december 2020

V mednarodnem projektu WAB 2020 sodelovalo 11 študentov DOBA Fakultete

Letos se je DOBA Fakulteta priključila inovativnemu mednarodnemu projektu WAB - Working Across Borders, namenjenemu študentom poslovnih ved, ki jim je omogočil virtualno sodelovanje v timih.

V mednarodnem projektu, ki je trajal od 1. oktobra do 17. decembra 2020, je sodelovalo 575 študentov, med njimi 11 študentov DOBA Fakultete, in kar 31 strokovnjakov (profesorjev, online mentorjev) iz 10 visokošolskih institucij z vseh kontinentov. Udeležencem je ponudil edinstveno priložnost, da izkusijo večkulturne perspektive, medtem ko razvijajo trajnostne poslovne rešitve za mednarodno usmerjene stranke.  Tako je kar 115 mednarodnih timov študentov ob usmerjanju online mentorjev pripravilo prav toliko videov s poslovnimi predlogi za ameriško podjetje 7th Generation, ki proizvaja naravne proizvode. Raziskovali so možnosti vstopa 7th Generation na osem mednarodnih trgov (ZDA, Kanada, Nemčija, Tajska, Indija, Vietnam … ) ob spoštovanju enega od 17 ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov. 

Predstavnica podjetja 7th Generation Hanneke Willenborg je pohvalila odlične rezultate vseh 115 timov študentov ter razglasila najboljše v 4 kategorijah: najbolj inovativni poslovni predlog, najboljša video predstavitev, najboljši poslovni predlog ter še krovni izbor. Štiri mednarodne time je vodila visokošolska učiteljica DOBA Fakultet, doc. dr. Marina Letonja, in eden izmed timov je zmagal v kategoriji najboljša video predstavitev. Najboljše time so izbirali tudi online mentorji in v kategoriji najbolje ocenjenega videa je zmagal še eden od timov visokošolske učiteljice DOBA Fakultete. V kategoriji »the funniest« video pa je zmagal tim, v katerega je bil vključen naš magistrski študent Tadej Breznik.

'Podjetja morajo biti sposobna služiti več kot le svojim delničarjem. Veseli smo, ko vidimo, kako se mladi globalni umi razvijajo in ustvarjajo briljantne vpoglede in ideje, ki bodo skozi projekt WAB pomagale rešiti zapletene izzive trajnosti in neenakosti.' Hanneke Willenborg, vodja trženja v podjetju

 Več o projektu:

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli