Novice

Spremljajte naše novice
13. maj 2020

Študentka Violeta je strokovno prasko opravljala v “Museum of Senses Prague”

Študentka DOBA Fakultete Violeta Grbić je prvi del leta 2020 preživela na Češkem, kjer je nabirala znanje in izkušnje v sklopu Erasmus mobilnosti.

Violeta je strokovno prasko opravljala v “Museum of Senses Prague”. Ob vrnitvi v Slovenijo poročala o svojih vtisih in tukaj je nekaj utrinkov.

»Kot praktikantka sem se morala najprej seznaniti z osnovami kustosa; samostojnim delom na blagajni in vodenjem skupin. V muzeju je bilo zaposlenih 13 ljudi. Prakso sem opravljala tri do pet dni na teden. Po tednu dni uvajanja sem sodelovala pri oblikovanju strategije razvoja, dolgoročne politike marketinga, načrtu vpeljevanja inovativnih rešitev in pregledu marketinškega plana za leto 2020. Uvajanje in pomoč v pisarni je potekalo v dopoldanskih urah. 

V februarju sem pričela z vodenjem sistemskih marketinških aktivnosti (promocija podjetja, reklame, prospektni material, predstavitve, WEB, elektronska identiteta, CGP, socialna omrežja ipd.) in prevzemom vodenja prodaje. Z direktorico sva imeli veliko sestankov na temo inovacij za iskanje rešitev boljše prodaje izdelkov v trgovini muzeja. V mesecu februarju se je prodaja dvignila za 5%.  

Zelo sem ponosna nase, da sem Erasmus izmenjavo izpeljala do konca, saj sem v tako kratkem času postala (še bolj) samostojna in odločna. V novem okolju sem bila zelo stimulativna, velik del zasluge pa gre mentorici, ki me je vpeljala v podjetje in že od prvega dne kazala zaupanje zame. Ključna znanja, ki sem jih tekom prakse pridobila, so akademsko in analitično razmišljanje, odgovornost, samoiniciativnost, inovativnost, kreativnost in delo v timu. V Pragi sem izpopolnila angleški, hrvaški in nemški tuji jezik, naučila pa sem se tudi osnov češkega jezika. Sama izkušnja življenja v tem mestu je bila naravnost čudovita, od kulturnega dogajanja, do ogromno možnosti rekreacije, zabave, učenja in nenazadnje zanimive in raznolike populacije mesta.«

Vas zanima več? Preberite >>

Študentka DOBA Fakultete na praksi na Češkem    Študentka DOBA Fakultete na praksi na Češkem    Študentka DOBA Fakultete na praksi na Češkem.

erasmus mobilnost na Dobi.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli