Novice

Spremljajte naše novice
12. december 2019

Virtualna pomlad 2020 – mednarodni projekti za študente

Mednarodni virtualni projekti omogočajo študentom DOBA Fakultete delo v mednarodnih timih, razvoj kompetenc in nepogrešljive reference.


Vse študente DOBA Fakultete vabimo k sodelovanju pri projektih:

Virtual Communication Across Cultures (@Home)

International Innovation Hackathon: Hack the Waste

Rok za prijavo je 1. 2. 2020, število mest pa je omejeno. Prijavite se! >>

Več informacij: nina.turcin@doba.si


Letošnjo pomlad z našimi tujimi partnerji iz Belgije, Nizozemske, Latvije in Južne Afrike organiziramo mednarodne virtualne projekte, med njimi tudi dva, ki sta odprta za vse študente DOBA Fakultete, udeležba v njih pa je brezplačna. Z njimi omogočamo mednarodno izkušnjo tudi tistim, ki ne morete v tujino na študij ali prakso za dlje časa. Projekti v celoti potekajo v angleščini in so odlično igrišče za osvežitev vašega jezikovnega znanja.

Prednosti virtualnih projektov za študente:

  • mednarodni timi
  • nova znanja
  • nova poznanstva
  • tuji učitelji, strokovnjaki področja
  • razvoj medkulturnih kompetenc
  • razvoj digitalnih kompetenc
  • priložnost izboljšanja znanja angleškega jezika
  • mednarodni certifikat in referenca, ki je nima vsak.

Virtual Communication Across Cultures (@Home)

Želite izkušnjo v mednarodnem timu in se hkrati naučiti boljše komunicirati v virtualnem timu s člani iz različnih držav? Želite predložiti referenco vašemu delodajalcu, da znate komunicirati v virtualnem medkulturnem timu? Potem je projekt Virtual Communication Across Cultures prava priložnost za vas.

Za delovanje v globalnem svetu so ključnega pomena dobro razvite medkulturne kompetence. In mi vam pripravljamo igrišče za medkulturno komunikacijo in delo na študijah primerov.   

Kdaj? Od 23. marca do 2. aprila.

Kaj? Pomen medkulturnih kompetenc za zaposlovanje in uspeh na delovnem mestu, skriti pomeni besed, direktna in indirektna komunikacija, kulturna konotacija, komunikacijski stili, konstruktivno reševanje medkulturnih konfliktov …

Kdo? Študenti NHL Stenden University (kampusi na Nizozemskem, v Katarju, v Južni Afriki, na Baliju, na Tajskem), študenti DOBA Fakultete (Hrvaška, Srbija in Slovenija).

Kako? Virtualno, z uvodnim pripravljalnim in spoznavnim srečanjem, 4 predavanji najboljših predavateljic s področji medkulturnega komuniciranja (Slovenija, Anglija, Nizozemska in Rusija), z edinstvenimi študijami primerov, povezovanjem s tujimi študenti v virtualnem prostoru Blackboard ter zaključnim virtualnim srečanjem s timskimi predstavitvami in panelom vseh štirih predavateljic.

»Hvala za to priložnost. Delo v medkulturnem in hkrati virtualnem timu je navdihujoče. Pomeni mi odlično izkušnjo, ki jo bom lahko uporabil na delovnem mestu. Sodelovanje je vsekakor preseglo moja pričakovanja. Vse dobro pri nadaljnjem sodelovanju med obema institucijama,« pravi udeleženec preteklega virtualnega projekta z NHL Stenden.


International Innovation Hackathon: Hack the Waste

Imate radi inovacije in nove izzive? Si predstavljate sodelovanje v mednarodnem, interdisciplinarnem timu, ki v 24 urah ustvari novo rešitev za problem ravnanja z odpadki? Kaj če prav vaša rešitev prepriča investitorje in odpre novo priložnost v karieri? Ta rešitev vključuje novo aplikacijo in pripravo celotnega koncepta za razvoj rešitve v potencialno inovacijo s prepričljivim 'pitchem' za investitorje. Potem je projekt International Innovation Hackathon priložnost, ki jo iščete.

Kdaj? 15. in 16. maj (razburljivih 24 ur, od poldneva do poldneva).

Kaj? Aktualni problemi s področja ravnanja z odpadki: fokus hackathona 2020 so plastičnimi odpadki.

Kdo? Študenti iz Belgije (UCLL), Nizozemske (Fontys), Južne Afrike (ITversity Belgium Campus), Latvije (BA School of Business and Finance) ter seveda študenti DOBA Fakultete iz Hrvaške, Srbije in Slovenije.

Kako? Online srečanje 24 ur z vsemi udeleženci iz različnih držav, povezovanje s člani mednarodnega tima z izbranimi orodji, vmesno usmerjanje mentorjev, končne predstavitve komisiji na način »pitcha«, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. 

»Odlična izkušnja! Razburljiva noč, delo v timih s študenti, ki jih drugače nikoli ne bi spoznal. V kratkem času smo se morali dobro organizirati in rezultat je izjemen, ne glede na kratko časovno omejitev. Definitivno sem izboljšal svojo angleščino ali pa vsaj zbral pogum, da sem jo govoril,« je navdušen udeleženec preteklega projekta International Innovation Hackathon.


Zgodba o uspehu:

  • Poleti bomo izvedli že dvanajsto Mednarodno virtualno poletno šolo, preberite več.
  • Mednarodne virtualne projekte DOBA Fakultete so kot zgodbe o uspehu izpostavili na Centru Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport RS, saj so nam podelili nacionalno priznanje JABOLKO KAKOVOSTI 2019.
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli