Novice

Spremljajte naše novice
05. februar 2019

Virtualna pomlad – odlična priložnost za študente

Mednarodni virtualni projekti omogočajo študentom e-študija delo v mednarodnih timih, razvoj kompetenc in nepogrešljive reference.

Letošnjo pomlad z našimi tujimi partnerji iz Belgije, Nizozemske in Južne Afrike organiziramo mednarodne virtualne projekte, med njimi tudi dva, ki sta odprta za vse študente DOBA Fakultete, udeležba v njih pa je brezplačna. Z njimi omogočamo mednarodno izkušnjo tudi tistim, ki ne morete v tujino na študij ali prakso za dlje časa.

Prednosti virtualnih projektov za vas, študente:

  • mednarodni timi
  • nova znanja
  • nova poznanstva
  • tuji učitelji, strokovnjaki področja
  • razvoj medkulturnih kompetenc
  • razvoj digitalnih kompetenc
  • priložnost izboljšanja znanja angleškega jezika
  • mednarodni certifikat in referenca, ki je nima vsak.

Virtual Communication Across Cultures (@home)

Želite izkušnjo v mednarodnem timu in se hkrati naučiti boljše komunicirati v virtualnem timu s člani iz različnih držav? Želite predložiti referenco vašemu delodajalcu, da znate komunicirati v virtualnem medkulturnem timu? Potem je projekt Virtual Communication Across Cultures prava priložnost za vas.

Za delovanje v globalnem svetu so ključnega pomena dobro razvite medkulturne kompetence. Ali zaznavate razlike med kulturami, znate na njih ustrezno reagirati? Pripravljamo vam igrišče za medkulturno komunikacijo in delo na študijah primerov.   

Kdaj? od 7. do 19. marca
Kaj? Pomen medkulturnih kompetenc za zaposlovanje in uspeh na delovnem mestu, skriti pomeni besed, direktna in indirektna komunikacija, kulturna konotacija, komunikacijski stili, konstruktivno reševanje medkulturnih konfliktov …
Kdo? Študenti NHL Stenden University (kampusi na Nizozemskem, v Katarju, v Južni Afriki, na Baliju, na Tajskem), študenti DOBA Fakultete (Hrvaška, Srbija in Slovenija).
Kako? Virtualno z uvodnim pripravljalnim in spoznavnim srečanjem, 4 predavanji najboljših predavateljic s področji medkulturnega komuniciranja (Slovenija, Anglija, Nizozemska in Rusija), z edinstvenimi študijami primerov, povezovanjem s tujimi študenti v virtualnem prostoru Blackboard ter zaključnim virtualnim srečanjem s timskimi predstavitvami in panelom vseh štirih predavateljic.

Izjava udeleženca virtualnega projekta z NHL Stenden v 2018: »Hvala za to priložnost. Delo v medkulturnem in hkrati virtualnem timu je navdihujoče. Pomeni mi odlično izkušnjo, ki jo bom lahko uporabil na delovnem mestu. Sodelovanje je vsekakor preseglo moja pričakovanja. Vse dobro pri nadaljnjem sodelovanju med obema institucijama.«

International Innovation Hackathon

Imate radi inovacije in nove izzive? Si predstavljate sodelovanje v mednarodnem, interdisciplinarnem timu, ki v 24 urah ustvari novo rešitev za problem ravnanja z odpadki ? Kaj če prav vaša rešitev prepriča investitorje in odpre novo priložnost v karieri? Ta rešitev vključuje novo aplikacijo in pripravo celotnega koncepta za razvoj rešitve v potencialno inovacijo s prepričljivim 'pitchem' za investitorje. Potem je projekt International Innovation Hackathon priložnost, ki jo iščete.

Kdaj? 9. in 10. maj (razburljivih 24 ur)
Kaj? Aktualni problemi s področji ravnanja z odpadki v gospodinjstvih, razporejanje viškov hrane v restavracijah, ravnanje s plastičnimi odpadki …
Kdo? Študenti iz Belgije (UCLL), Nizozemske (Fontys), Južne Afrike (ITversity Belgium Campus) ter seveda študenti DOBA Fakultete iz Hrvaške, Srbije in Slovenije.
Kako? Online srečanje 24 ur z vsemi udeleženci iz različnih držav, povezovanje s člani mednarodnega tima z izbranimi orodji, vmesno usmerjanje mentorjev, končne predstavitve komisiji na način »pitcha«, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. 

Izjava udeleženca International Innovation Hackathon 2018: »Odlična izkušnja! Razburljiva noč, delo v timih s študenti, ki jih drugače nikoli ne bi spoznal. V kratkem času smo se morali dobro organizirati in rezultat je izjemen, ne glede na kratko časovno omejitev. Definitivno sem izboljšal svojo angleščino ali pa vsaj zbral pogum, da sem jo govoril. Dober, drugačen pristop.«

Vse študente DOBA Fakultete vabimo, da se pridružite.

Projekta potekata v celoti v angleškem jeziku.

Prijavite se! >>

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo