Novice

Spremljajte naše novice
17. oktober 2023

VR4Skills: Vrzeli v kompetencah zaposlenih v visokošolskih ustanovah po Evropi

V sklopu projekta VR4Skills – Comprehensive Training Framework for Leaders of Internationalization enhanced by Virtual Reality (VR) in a post-pandemic era je od 2. do 4. oktobra 2023 v Belgiji potekalo projektno srečanje, ki je začrtalo pomembne smernice za doseganje projektnih rezultatov.

Aktivnosti tega projektnega srečanja, ki so potekale na UCLL v Leuvnu, Belgija, so vključevale usposabljanje 'Train the Trainer' in projektni sestanek partnerjev v projektu. Srečanja sta se udeležili Nina Turčin, vodja projekta na DOBA Fakulteti, in mag. Vesna Kolenc Potočnik, ki bo sodelovala pri izvedbi usposabljanja.

Usposabljanje 'Train the Trainer' je zajemalo teme, povezane s pripravo modulov za razvoj kompetenc neakademskega osebja na fakultetah po Evropi. Priprava usposabljanja temelji na analizi vrzeli v veščinah, ki je bila izvedena v prvi fazi projekta.

Udeleženci so se seznanili z različnimi metodami poučevanja, vključno z:

  • Kolbovim učnim ciklom
  • Učenjem na podlagi reševanja problemov/scenarijev/študijskih primerov
  • Samostojnim učenjem (self-paced)
  • Obrnjeno učilnico (flipped classroom)
  • Gagnejevimi 9 dogodki poučevanja oz. Gagnejevim modelom poučevanja

Poseben poudarek srečanja je bil namenjen tudi pripravi scenarijev za uporabo virtualne resničnosti, ki jih bomo v okviru projekta uporabili za razvoj kompetenc ciljne skupine.

Trenerji bodo na osnovi pridobljenega znanja pripravili usposabljanje, ki ga bomo v pilotni izvedbi izvedli januarja in aprila 2024.

>> Več o projektu

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli