Študij na daljavo - online študij

Študirajte fleksibilno, s podporo online mentorja

Uveljavljen, preizkušen in edini mednarodno akreditiran online študij

Izobraževanje postaja vse bolj digitalno, a tako preizkušenega in sodobnega online izobraževanja, kot poteka na Dobi že 22 let, ne ponuja nobena druga izobraževalna ustanova v Sloveniji.

Za vas izvajamo najzahtevnejši model e-izobraževanja – v celoti spletno podprto online učenje. Izvajamo ga v virtualnem učnem okolju z integriranimi orodji za oblikovanje in upravljanje vsebin, komunikacijskimi orodji, orodji za evalvacijo in ocenjevanje uspešnosti študentov.

Izvedbeno je model DOBA Fakultete oblikovan kot model celostno podprtega online učenja, ves čas študija vam je na voljo online mentorska podpora, spremljajo vas visokošolski učitelji, akademski svetovalci in vodje programov. Zagotovljena je tudi stalna tehnična podpora. Pri študiju ne boste nikoli sami, saj je spremljanje študentov naša skrb.

Smo nosilci razvoja online izobraževanja v jugovzhodni Evropi. Dve mednarodni akreditaciji, 22 izvajanja online študija, največje število online študijskih programov v Sloveniji in jugovzhodni Evropi, več kot 88-% prehodnost v višji letnik in več kot 5.700 online diplomantov potrjujejo, da se vključujete v online študij po najvišjih mednarodnih standardih. 

Preverite, ali je online študij pravi način študija za vas >>

Mednarodna potrditev kakovosti online študija

Mednarodna potrditev kakovosti online študija

Kot prvi smo zaznali potrebe posameznikov, ki iščete dostopne in fleksibilne oblike izobraževanja. Dve mednarodni akreditaciji potrjujeta, da poteka online študij na naši fakulteti po visokih mednarodnih standardih in da je regionalni zmagovalec.
Osebna podpora od vpisa do diplome

Osebna podpora od vpisa do diplome

Ključ do vašega uspeha pri online študiju je Dobin model podpore študentom, ki je edini tak v regiji. Podporo skozi študij vam nudijo osebni online mentor (24/7) in tim sodelavcev za pedagoško, organizacijsko, administrativno ter tehnično podporo. To vam zagotavlja študij po najvišjih mednarodnih standardih online izobraževanja.
Študij z intenzivnim sodelovanjem

Študij z intenzivnim sodelovanjem

Kakovosten online študij je aktiven študij z veliko medsebojnega sodelovanja v virtualnem okolju med študenti, online mentorji in visokošolskimi učitelji. Njihove povratne informacije, diskusije v živo, v forumih, klepetalnice, aktivnosti v timih, aktivni webinarji vas bodo povezali v aktivno študijsko skupnost. Nikoli ne boste sami.
Optimalna struktura študija 10-20-70

Optimalna struktura študija 10-20-70

10 % študija je namenjenih strukturiranemu učenju, kar so online predavanja, webinarji, študij literature. 20 % študija je namenjeno učenju od drugih, kamor spada timsko delo, … in kar 70 % reševanju dejanskih problemov, praktično delo in projekti.
Fleksibilnost in dostopnost

Fleksibilnost in dostopnost

Online študij je prilagojen dinamičnemu načinu življenja zaposlenih, aktivnih, mladih. Študirali boste neodvisno od tega, kje ste – doma, v službi, na poti … Z le nekaj kliki boste vedno, od koderkoli vstopili v učno okolje, kjer vas bodo čakale študijske aktivnosti. Sami si boste razporejali tudi čas za študij.

Urška Žolnir,

diplomantka
Vedno želim biti odlična. Tudi zato sem izbrala online študij na DOBA Fakulteti.

Urška Žolnir,

diplomantka
Vedno želim biti odlična. Tudi zato sem izbrala online študij na DOBA Fakulteti.

Kako poteka online študij

14-dnevna priprava na študij
1.
Online študij na DOBA Fakulteti pričnete z uvodnim dnevom in 14-dnevnim programom priprave na študij. Na začetku študija tako najprej spoznate temeljne posebnosti online študija, usvojite načine in tehnike učinkovitega online učenja, spoznate različne oblike študijskih aktivnosti, ki jih boste opravljali pri predmetih, usvojite uporabo virtualnega učnega okolja ter dobite vrsto študijskih nasvetov iz prve roke, tj. študentov tutorjev.
Od predmeta do predmeta
2.
Online študij je organiziran tako, da študentje opravljate predmet za predmetom. Osredotočenost na le eno vsebinsko področje vam študij olajša. Večina predmetov zahteva od 15 do 25 ur študija na teden, vendar je zaradi fleksibilnosti in prilagodljivosti online študija razporejanje časa za študij in tempo učenja odvisen od posameznega študenta. Nekateri študentje na primer študirate vsak dan nekaj časa, drugi spet posvetite študijskim aktivnostim en ali dva dni na teden v večjem časovnem obsegu. Eni študirate zjutraj, drugi popoldan, tretji zvečer ali ponoči.
Aktiven in sodelovalen študij
3.
Kakovosten online študij je aktiven, dinamičen, raznolik in zasnovan tako, da študentje pri opravljanju študijskih aktivnosti v virtualnem okolju veliko medsebojno sodelujete s soštudenti, online mentorji in visokošolskimi učitelji. Pri vsakem predmetu prejmete tedenska navodila za opravljanje študijskih aktivnosti. Nekatere študijske aktivnosti opravljate individualno, druge v timih.
Sproten študij in ocenjevanje
4.
Za vaš uspeh pri online študiju je pomembno, da ste pri delu aktivni, da je vaš študij sproten in da naloge opravljate ter jih oddajate pravočasno v postavljenih rokih. Učitelj vas s povratnimi informacijami o vaših nalogah in aktivnostih usmerja in postopno vodi k predvidenim ciljem, znanju in kompetencam predmeta. Naloge posameznega tedna učitelj sproti preverja in ocenjuje ter ob koncu predmeta oblikuje v končno oceno.
Podpora na vsakem vsakem koraku
5.
Na poti online študija smo z vami od svetovanja o študiju do njegovega zaključka. Poleg učitelja vam dodatno pedagoško podporo nudi online mentor, ki vas spremlja, motivira in odgovarja na vaša vprašanja tekom posameznega predmeta, tudi med vikendom. Osebni akademski svetovalec skrbi, da vaša študijska pot od prvega dne poteka čim bolj gladko in vas usmerja v postopkih ter pravilih fakultete. Tukaj je še tehnična podpora, ki vam je na voljo, kadar se v toku študija znajdete pred izzivi sodobnih tehnologij.
Dostopnost učnega okolja in literature
6.
Do študijskih informacij in gradiv v virtualnem učnem okolju lahko dostopate od kjerkoli in kadarkoli po načelu 24/7. Vsa predavanja in seminarji, ki potekajo v živo, se snemajo in so študentom na voljo za ponoven ogled. V učnem okolju študenti dostopate tudi do e-knjižnice, kjer so vam na voljo baze člankov, dostopi do e-knjig, e-revij in drugo.
Vpogled v virtualno učno okolje

Kaj potrebujete za online študij

Da boste lahko nemoteno študirali online, smo vam pripravili seznam strojne in programske opreme.

Strojna oprema

 • Sodoben in dovolj zmogljiv osebni ali prenosni računalnik (priporočeno naj ne bo starejši od 5 let).
 • Slušalke z mikrofonom (priporočljivo slušalke na USB-priklop).
 • Gibljiva spletna kamera (zunanja, USB).
 • Dostop do interneta (širokopasovna povezava s hitrostjo najmanj 4/2 Mbps).

Programska oprema

 • Operacijski sistem: Windows 10 ali Mac (OS X 10.10 ali več).
 • Spletni brskalnik: Firefox, Chrome ali Safari.
 • Java, Flash Player, pregledovalnik PDF-dokumentov.
 • Opozorilo: Windows 7, 8 in brskalnik Internet explorer niso več podprti.

Od leta 2012 lahko študenti DOBA fakultete prvi v Sloveniji študirajo tudi mobilno. Do virtualnega učnega okolja Blackboard boste lahko dostopali tudi preko posebne mobilne aplikacije Blackboard Mobile learn na svojih tablicah in pametnih telefonih. Aplikacija omogoča dostop do najpomembnejših izobraževalnih vsebin praktično kjerkoli in kadarkoli. Preko tablic in pametnih telefonov je sicer možen dostop do učnega okolja Blackboard, vendar zgolj za vpogled in spremljanje vsebin, nikakor pa to ne zadošča za aktiven in učinkovit študij.

Zbirka Office 365 za e-pošto, sodelovanje in komunikacijo

Študentom in predavateljem je na voljo online zbirka orodij Office 365 (Education A1), ki vključuje e-poštni predal velikosti 50 GB, dostop do orodja SharePoint in hipno komunikacijo z orodjem Microsoft Teams.

Kako zagotavljamo visoko kakovost online študija

 • Mednarodna akreditacija UNIQUe in mednarodni certifikat EOCCS potrjujeta, da poteka online študij na naši fakulteti po visokih mednarodnih standardih.
 • Programi, ki potekajo na daljavo, so akreditirani v skladu z nacionalnimi Merili za akreditacijo in zunanjo evalvacijo visokošolskih zavodov in študijskih programov.
 • Model in standardi izvajanja online študija so usklajeni tudi z mednarodnimi standardi.
 • Razvojno in raziskovalno delo in poteka stalno in sistematično v okviru Centra za e-izobraževanje.
 • Smernice za razvoj online študija dajejo tudi vrhunski domači in tuji strokovnjaki v okviru Sveta za razvoj online študija.
 • Zagotavljamo najsodobnejšo IT podporo online študiju.

Izkušnje študentov, diplomantov, profesorjev in online mentorjev

Urška Žolnir, diplomantka DOBA Fakultete

Urška Žolnir, diplomantka DOBA Fakultete

Uroš Fabič, študent DOBA Fakultete

Uroš Fabič, študent DOBA Fakultete

Nejc Kurbus, študent DOBA Fakultete

Nejc Kurbus, študent DOBA Fakultete

dr. Marina Letonja, visokošolska učiteljica

dr. Marina Letonja, visokošolska učiteljica

mag. Bojana Drev, online mentorica na DOBA Fakulteti

mag. Bojana Drev, online mentorica na DOBA Fakulteti

Kontaktne osebe

Dina Potočnik
direktorica marketinga in prodaje
Dina Potočnik
02 228 38 90
Marko Babič
strokovni sodelavec za študentske zadeve
Marko Babič
02 228 38 53
Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo