Novice

Spremljajte naše novice
27. maj 2024

Erasmus izkušnja v Lizboni

Nastasja Prihoda je poročala o svojih vtisih iz Erasmus mobilnosti in tukaj je nekaj utrinkov.

»Veliko novega sem se naučila in vsak dan mi je predstavljal izziv, saj je področje zelo široko. HR področje me veseli in zato si želim v prihodnosti še bolj poglobiti in nadaljevati poslovno pot na tem področju ter pridobiti še nove mednarodne izkušnje.

Pridobila sem ogromno novih kompetenc na področju komunikacije v mednarodnem podjetju, delovanje z tujino in tujim okoljem, potrpežljivostjo na delovnem mestu kadrovanja, digitalne veščine in organizacijske kompetence. Menim, da sem v tako kratkem času naredila tudi velik korak na osebnem področju, se razvila v bolj zrelo osebnost in spoznala svoje prednosti in slabosti, katere lahko še naprej razvijam in izboljšujem.

Življenje v tujini in mednarodno okolje mi je vsekakor dalo nov zagon in motivacijo za nadaljnje učenje in pridobivanje novih znanj na področju psihologije. Definitivno sem izboljšala tudi nivo angleščine, ter se naučila uporabe zahtevnejše angleške terminologije, katero se uporablja v tvorstvih digitalnih podjetjih. Portugalščina je zelo zanimiv jezik, tako sem se uspela naučiti nekaj osnovnih besed, kot so pozdrav, prosim in hvala. Je precej drugačen jezik od našega, vendar mi je všeč, da sem bila deležna tako drugačnega okolja. Poleg tega je bilo podjetje mednarodno in osnovni jezik komunikacije je bila seveda angleščina.

Življenje v tujini bi tako opisala kot zelo dinamično, polno novih izzivov in poznanstev. Čas v tujini hitro teče in zato je potrebno, da si aktiven in angažiran ter si želiš sprejeti nove izzive in jih tudi osvoji.«

>> Vas zanima več?

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli