Novice

Spremljajte naše novice
28. maj 2024

Javni posvet o vzpostavitvi krovne organizacije na področju socialnega podjetništva v so-organizaciji MGŠT in DOBA Fakultete

27. maja je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGŠT) v sodelovanju z Doba Fakulteto za uporabne poslovne in družbene študije Maribor (DF) organiziralo javni posvet pred objavo javnega razpisa za vzpostavitev krovne organizacije na področju socialnega podjetništva in socialne ekonomije. DF je slovenski partner v projektu baSE (Blueprint for Advanced SkillsMGŠT, & Trainings in the Social Economy), kar dodatno poudarja pomen tega dogodka.

Posvet je bil namenjen deležnikom na področju socialnega podjetništva in socialne ekonomije, ki so skozi razpravo o izhodiščih javnega razpisa prispevali dragoceno znanje in izkušnje. Cilj je bila najboljša možna izvedba javnega razpisa.

Delavnico sta vodili mag. Urška Bitenc iz MGŠT in dr. Karolina Babič iz DF. Izpostavljena je bila potreba po dolgoročnem delovanju krovne organizacije, kar vključuje trajne vire financiranja, sodelovanje z izkušenimi partnerji ter mednarodno povezovanje in mentorstvo za novo vzpostavljene storitve.

Za DF kot partnerja v projektu baSE je povezovanje z ekosistemom socialne ekonomije na nacionalni ravni ključnega pomena. Aktivnosti in rezultati projekta so usmerjeni v krepitev človeških zmogljivosti na področjih, kot so digitalni in zeleni prehod ter inkluzivnost.

Ta dogodek predstavlja pomemben korak k vzpostavitvi trdne in trajnostne infrastrukture za podporo socialnemu podjetništvu v Sloveniji.

>> Preberite več o projektu baSE

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli