Novice

Spremljajte naše novice
20. november 2023

Projekt BE-WELL predstavljen na IX World Scientific Conference on Violence in Schools

Na IX World Scientific Conference on Violence in Schools so partnerji projekta BE WELL predstavili 'Guiding principles of the Erasmus+ BE WELL« in »School-based multicomponent positive psychology interventions on well-being in middle and late adolescents: a systematic review'. V razpravi je bilo poudarjeno, da so učitelji ključni pri zagotavljanju uspešne implementacije pozitivnih psiholoških intervencij, hkrati pa je pomembna tudi krepitev njihovega lastnega dobrega počutja.

Po konferenci so partnerji projekta nadaljevali z delovnim sestankom v Sevilli (4 - 6.10.2023), kjer je bil osrednji poudarek na nadaljnjem razvoju kurikuluma BE WELL. V okviru kurikuluma so partnerji razvili štiri module kurikuluma: 

  • Gradnja pozitivne miselna naravnanosti,
  • Čustveno dobro počutje in regulacija,
  • Socialne in medosebne veščine ter
  • Osebna rast in usmerjenost v prihodnost, ki pokrivajo ključna področja pozitivne psihologije, kot so značajske moči, optimizem, empatija, reševanje problemov in vztrajnost, z namenom izboljšanja dobrega počutja in osebnega razvoja učiteljev in dijakov.

Prav tako so partnerji na sestanku pripravili podroben izvedbeni načrt usposabljanja ter pregledali rezultate, določili nadaljnje korake in potrdili časovnico za pilotno implementacijo usposabljanja v izbranih šolah.

Projekt BE WELL s svojim interdisciplinarnim pristopom postavlja nove standarde v pozitivno-psihološkem izobraževanju in skrbi za dobrobit v izobraževalnem okolju.

Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran projekta BE WELL.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli