Novice

Spremljajte naše novice
26. marec 2024

Projekt SMART v Milanu: Mednarodno povezovanje in trajnostne inovacije za boljši jutri

Konzorcij projekta SMART se je 18. in 19. marca sestal na partnerskem sestanku v Milanu. Srečanje je potekalo v prestižnih prostorih Politecnico di Milano, ugledne univerze z bogato 160-letno zgodovino. Poleg bogate akademske tradicije se Politecnico di Milano danes uveljavlja tudi kot inovativno središče, ki aktivno sodeluje z industrijo in spodbuja podjetništvo.

Na srečanju smo razpravljali o temah, kot so trajnostni energetski sistemi, znanost kot strateško sodelovanje, preoblikovanje mestne in podeželske pokrajine, tehnologija za družbeni vpliv in opolnomočenje žensk na področju STEM. Delavnice so zajemale upravljanje projekta, krepitev zmogljivosti, vzpostavitev inovacijskih centrov, strategije razširjanja in dokončanje mreže za izmenjavo znanja SMART.

Ključni dosežki sestanka:

  • Dogovor o temah internih delavnic, ki jih bodo izvedle partnerske visokošolske institucije iz Zahodnega Balkana. Delavnice se bodo osredotočale na razvoj inovacijskih in podjetniških kompetenc.
  • V okviru razširjenega usposabljanja so se udeleženci seznanili s ESG kriteriji (okolje, družba, upravljanje) in njihovim pomenom pri upravljanju z inovacijami.
  • Obisk inovacijskega centra Giulio Natta, kjer so udeleženci na primeru gojenja riža spoznali, kako lahko z biotsko raznolikostjo in multidisciplinarnim pristopom dosežemo trajnostni učinek.

S pogledom naprej:

Konsorcij SMART je iz milanskega srečanja izšel z obnovljeno energijo in trdno zavezo doseganju ambicioznih ciljev projekta. Duh sodelovanja in izmenjava znanja sta nedvomno gonilo, ki bo projekt SMART pripeljalo do prelomnih dosežkov na področju pametnih inovacij.

>> Več o projektu SMART

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli