Novice

Spremljajte naše novice
14. december 2023

Projekt WAB 2023: Skupaj smo stopili v svet "2. generacije čokolad" ter premikali meje znanja in inovacij

Po desetih tednih se je z zaključno slovesnostjo in proglasitvijo najboljših dosežkov mednarodnih timov zaključil mednarodni projekt virtualne mobilnosti Working Across Borders 2023. Projekt je bil odlična priložnost za 10 študentov DOBA Fakultete, ki so blesteli s svojimi idejami in trajnostnimi poslovnimi predlogi za mednarodno podjetje Barry Callebaut.

Preko 570 študentov iz 9 izobraževalnih ustanov iz vseh kontinentov se je v 115 timih vživelo v vlogo svetovalcev, ki so raziskovali izzive trajnostnega razvoja za mednarodno podjetje Barry Callebaut iz Švice – pripravili so trajnostno naravnane poslovne predloge za podjetje na primeru dodeljene države. Študenti so ciljno državo (trg) analizirali iz različnih vidikov, vključno z njenim profilom v indeksu ciljev trajnostnega razvoja (CTR - SDG), industrijo podjetja Barry Callebaut in odnosom ciljnih kupcev. Študenti so imeli pred seboj dva izziva – bodisi so razvijali učinkovite in vplivne komunikacijske kampanje za Barry Callebaut, ki razvijajo in krepijo zavest o čokoladi druge generacije med potrošniki bodisi med proizvajalci.

Študenti so pripravili video predstavitve (pitche), in predstavniki podjetja Barry Callebaut so imeli težko nalogo izbrati najbolj uporabno rešitev, najbolj inovativno rešitev, najmočnejši in najbolj kreativen pitch. Zmagovalci so bili: tim 25 Slonokoščena obala, tim 17 Švica in tim 89 Indonezija.

Tudi coachi smo nominirali najboljše videe po kategorijah: najvišje število zbranih točk (zmagovalci timi 15, 17, 29 in 106), najbolj smešen video (tim 50) ter najboljši poslovni predlog podjetju Barry Callebaut (tim 15).

Vsem 10 študentom DOBA Fakultete čestitamo za uspešno zaključen projekt in odlično sodelovanje v mednarodnih timih, ki jim prinaša priznavanje 40% ocene v 6 različnih predmetih na do- ali podiplomskem študiju!

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli