Novice

Spremljajte naše novice
09. februar 2021

Reševanje poslovnega izziva podjetja Venofarmacija d. o. o.

Sodelovanje in povezovanje s podjetji ter organizacijami je na DOBA Fakulteti stalna praksa. Takšen način študija študentom omogoča, da so sposobni usvojena znanja prenašati tudi v prakso.

Pri študijskem programu Marketing, družbeni mediji in odnosi z javnostmi so študenti okviru dodiplomskega predmeta Menedžment izdelkov, storitev in blagovnih znamk pod mentorstvom nosilke predmeta red. prof. dr. Tine Vukasović analizirali spletno trgovino www.medicinski.si podjetja Venofarmacija d.o.o., in sicer njeno preglednost ter uporabno vrednost za potrošnike v primerjavi s konkurenčnimi spletnimi trgovinami.

Namen sodelovanja med DOBA Fakulteto in podjetjem Venofarmacija d.o.o. je bil vključiti študente v reševanje primera iz prakse na trgu potrošnikov ter tako neposredno prenašati znanja, ki jih študenti pridobijo pri predmetu, v prakso.

'Podjetje VenoFarmacija d.o.o. je manjše podjetje, ki se je v času Covida-19 odločilo za postavitev spletne trgovine medicinski.si. In pri tem nam je prišla naproti DOBA Fakulteta, ki je v svoj učni načrt uvrstila praktičen del in vanj vključila študente, ki so izdelali analizo te. Analiza je zajemala preučitev naše spletne trgovine kot tudi konkurenčne, kjer so študenti preučili uporabno vrednost spletne trgovine kot tudi predloge za izboljšanje le-te. Na podlagi predlogov študentov bomo lahko našo spletno stran prilagodili, izboljšali in jo naredili uporabnikom bolj prijazno. 
Sodelovanje podjetij z DOBA Fakulteto in njenimi študenti je z vidika praktičnega dela izjemnega pomena za študente, saj se ti tako srečajo z aktualnimi temami in problematiko, s katerimi se podjetja srečujejo dnevno, hkrati pa je povratna informacija analize več kot pomembna za uspešnost podjetij in njihov razvoj.' direktorica dr. Anita Sluga 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli