Novice

Spremljajte naše novice
17. junij 2020

Študent DOBA Fakultete uspešno končal Erasmus prakso v Nemčiji

Študent DOBA Fakultete Uroš Fabič lahko iz lastnih izkušenj potrdi, da je Erasmus mobilnost edinstvena mednarodna izkušnja, ki bogati znanja in kompetence vseh vključenih in študentom odpre tudi vrata v svet.

Imel je srečo, da je med prvo Erasmus prakso spoznal veliko ljudi, ki so ga kasneje povabili k sodelovanju. Priložnost je tokrat dobil pri podjetju Internetstores GmbH, nemškem špedicijskem podjetju, ki skrbi za skladiščenje in dostavo izdelkov za nekatere večje športne trgovine v regiji.

Med prakso se je naučil ogromno novega 

»Moje primarne naloge so zajemale predvsem upravljanje s skladiščenim blagom ter urejanje dostave in vračil blaga. Odgovoren sem bil za upravljanje virov in blaga, ki se nahajajo v skladišču, za izpolnitev zahtev kupcev ali korporacij. Naš glavni partner je bilo podjetje Fahrrad.de, eden večjih nemških dobaviteljev koles, rezervnih delov, dodatkov za kolesa, pa tudi najrazličnejše športne opreme in športnih živilskih dodatkov ter drugih potrošnih predmetov.

Z mentorjem sva si večinoma izmenjevala sporočila preko elektronske pošte, sestankovala pa preko Skypa. Za razdelitev nalog in aktivnosti smo uporabljali program Monday. Gre za platformo, preko katere lahko na enostaven način sodelujemo, spremljamo napredek pri delu in imamo transparenten pregled nad aktivnostmi celotnega tima.

To so bile moje prve izkušnje v špediciji, tako da sem imel možnost se veliko naučiti o podjetju samem, pa tudi o industriji in temu vezanih nalogah. Spoznal sem veliko različnih metod in postopkov dela, ki so mi bili do sedaj neznani. Poleg tega pa sem skozi delo konstantno razvijal medsebojne veščine, zmožnost sodelovanja, upravljanja s časom, mreženja, samostojnega odločanja ter sposobnost analitičnega in kritičnega razmišljanja.

V Nemčiji sem doživel veliko lepih trenutkov in skoval kar nekaj novih prijateljstev. Vesel sem, da sem se odločil za Erasmus. Vsem študentom, ki razmišljajo o Erasmusu bi svetoval, naj to možnost vsekakor izkoristijo, saj je odlična priložnost za pridobitev prepotrebnih izkušenj na trgu dela, prav tako pa ponuja tudi veliko možnosti za osebni napredek.«

Vas zanima več? Preberite >>

 Erasmus mobilnost na Dobi

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli