Novice

Kako ustvarjati kreativne vsebine in pripovedovati zgodbe?!
07. junij 2021

Študenti DOBA Fakultete sodelovali z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

DOBA Fakulteta je znana po svojih uporabnih študijah in praktičnost študija se je izkazala tudi pri novem predmetu kreativnih industrij na DOBI: Ustvarjanje vsebin in pripovedovanje zgodb. Pri predmetu so študenti analizirali tri zgodbe varovancev sponzorja in spoznali vse kriterije za pisanje humanitarne zgodbe.

Študenti študijskega programa Marketing, družbeni mediji in odnosi z javnostmi praktično znanje za kreativne industrije pridobijo z delom na konkretnem primeru. Naloge pri novem predmetu Ustvarjanje vsebin in pripovedovanje zgodb se od prvega do četrtega tedna nadgrajujejo od oblikovanja persone do snovanja kreativne rešitve zanjo in končno, do širjenja te kreativne zasnove (oglasa, videa, audia, gifa itd.) preko družbenih omrežij.

Za kreativne predmete so že vseskozi temeljni kamni motivacije sponzorji (podjetja, organizacije), ki podajo svoj konkreten problem, ki ga študenti nato, v okviru predmeta, dejansko rešujejo in podajo rešitve. 

Tokrat so študenti sodelovali z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, za katero so analizirali tri zgodbe varovancev in spoznali vse kriterije za pisanje humanitarne zgodbe, odločali pa so se tudi o višini svoje donacije.

Pri predmetu je kot gostujoča predavateljica sodelovala ga. Tanja Petek, sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki je pri študentih prebudila občutenje za pisanje zgodb ranljivih skupin in posameznikov. 

Pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje so se na koncu odločili, da ne bodo razglasili zmagovalca, saj so bile vse naloge najboljše, temveč bodo vsem študentom, ki so se udeležili tekmovanja, podelili diplome in izdelek varovancev Skupne točke, vilinske lutke. Z določenimi timi študentov DOBA Fakultete pa bodo najverjetneje zasnovali nekaj novih projektov in dopuščajo možnost nadaljnjega sodelovanja pri uresničevanju projekta Večgeneracijskega centra Skupna točka.

 

'Smo zelo veseli in hvaležni za zgodbe, ki ste jih študenti tako sočutno opisali, doživljajsko predstavili, da pravzaprav ni bilo najboljše, ker so bile vse dobre.' Anita Ogulin, predsednice ZPM Moste-Polje (za ogled celotne izjave, kliknite na fotografijo)

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli