Novice

Spremljajte naše novice
08. april 2019

Uspešne predstavitve poslovnih načrtov na DOBA Fakulteti

Praktičnost študijskih programov in predmetov je ena ključnih posebnosti e-študija na DOBA Fakulteti. In kar 70 % posameznega predmeta je namenjenega reševanju konkretnih poslovnih izzivov oz. pripravi aplikativnih projektov.

Tako so študenti DOBA Fakultete pri predmetu Podjetništvo in kultura podjetja pod vodstvom nosilke predmeta doc. dr. Marine Letonja  razvijali podjetniške kompetence, spoznavali podjetniško kulturo in podjetniški duh, ki pomaga raziskovati, prepoznati različne priložnosti, razmišljati ustvarjalno, kritično in drugače. Med drugim so študenti pripravili tudi zanimive poslovne načrte, in med njimi so po originalnosti in izvedljivosti najbolj izstopale poslovne ideje:

  • Bio kocke za podkurit
  • Razglednice z namenom
  • Ekološke steklene svečke s steklenim vložkom za ponovno polnjenje

Ker pa na fakulteti dajemo velik poudarek tudi razvoju t. i. mehkih kompetenc - namreč, poleg strokovnih znanj, delodajalci danes pričakujejo, da imajo zaposleni razvite tudi mehke kompetence – so študenti svoje poslovne ideje/poslovne načrte »na eni strani« predstavili s pitchi. S tem so krepili svoje veščine javnega nastopanja na eni strani, poskušali svojo poslovno idejo predstaviti trgu in potencialnim vlagateljem na drugi strani ter razvijali sposobnost konstruktivne kritike in ozira na delo sosošolcev.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli